Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Hop

Hop

Hop is een sterkgroeiende slingerplant die ook in ons land in het wild voorkomt. Alleen de vrouwelijke planten van Hop krijgen de bekende hopbellen die gebruikt worden bij de bereiding van bier. Er zijn soorten die speciaal voor die toepassing zijn gekweekt. De meeste soorten Hop hebben ruimte nodig; gebruik ze bijv. in een bostuin op een plek in de halfschaduw op een voedzame grond. Een beetje mesten in het voorjaar wordt gewaardeerd.
Fraai is ook de soort met blad dat in het voorjaar geelgroen is. Deze soort Hop groeit ook wat rustiger en is daardoor beter geschikt voor kleinere tuinen.
Hop is vrij lastig te kweken in een potje omdat ze van nature diep wortelen. Plant ze voorzichtig uit en geef ze even de tijd om aan te slaan. Krijgt uw Hop na verloop van tijd (te) veel nieuwe scheuten in het voorjaar, dan zijn die bruikbaar in allerlei recepten, zie bijv. www.hopscheuten.nl. Eet smakelijk!

Hop behoort tot het botanische geslacht Humulus.
 

    Vorig scherm
© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!