Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
   
Kogelbloem

Kogelbloem

Kogelbloem is de naam voor enkele soorten planten met bolvormige bloemen. Kogelboem komt voor in zowel het geslacht Globularia als Trollius. Deze beide geslachten zijn nogal verschillend.

Globularia
De planten van dit geslacht houden van zon en een goed doorlatende grond met wat kalk er in. Gebruik deze Kogelbloemen als bodembedekker naast of tussen de bestrating. Zet er bijv. Wildemanskruid (Pulsatilla) of bontbladige Randjesbloem (Arabis) naast. Ook als potplant voldoet de plant goed.

Trollius
De planten uit dit geslacht geven de voorkeur aan een plek in de zon met een vochtige bodem, maar halfschaduw op een normaal vochtige grond verdragen deze Kogelbloemen ook prima. Wel moet de grond vruchtbaar en humeus zijn. Werk eventueel compost door de grond bij het uitplanten en geef op lichte grond vervolgens elk voorjaar ook compost. Kogelbloem is mooi aan de rand van vijvers en waterlopen, maar ook als borderplant is het een uitstekende plant met zijn relatief vroege bloei. Goede buurplanten zijn bijv. Iris (Iris), Eendagsbloem (Tradescantia), Prachtschaarde (Liatris) en Scharnierbloem (Physostegia).

Kogelbloem behoort tot het botanische geslacht Globularia en Trollius.
 

    Vorig scherm
© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!