Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
   

Kievitseitje

Kievitseitje behoort tot een grote groep bolgewassen, sterk verschillend in grootte. Kievitseitje komt op enkele plaatsen nog in het wild voor in Nederland. Ze zijn beschermd. Gelukkig kunt u ze ook goed bij kwekerijen kopen. Kievitseitje heeft een kenmerkend patroon van blokjes op de hangende bloemen. Ze willen in het voorjaar redelijk vochtig staan, maar weer niet te nat in de zomer en winter. Licht bemesten na de bloei wordt gewaardeerd, bijv. met een laagje compost. In de loop van de zomer sterft Kievitseitje bovengronds af om het volgend voorjaar weer terug te komen. Kievitseitje past goed in een natuurlijke tuin, bijv. samen met Boterbloem (Ranunculus), Zenegroen (Ajuga) en Bosanemoon (Anemone).

Staat het Kievitseitje dat u zoekt hier niet onder? Kijk dan eens bij het botanische geslacht Fritillaria. Mogelijk vindt u daar een goede vervanger.
 

    Vorig scherm
© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!


Omdat alle tuinwerkzaamheden nu op een lager pitje staan houden wij ook even een winterstop.

Wij starten dinsdag 21 januari weer met het verzenden van planten. In de tussentijd kunt u wel gewoon bestellen.
Als het bij onze start zowel 's nachts als overdag vriest, dan stellen wij het verzenden uit totdat het weer het toelaat.
Zodra uw planten zijn verzonden krijgt u daarvan per e-mail bericht.

Tijdens de winterstop blijven wij via telefoon en e-mail bereikbaar.

Het team van KwaliteitsPlanten.nl wenst u fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2020!