Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
   
Gaura

Gaura - Prachtkaars

Gaura is een onmisbare plant in de tuin, ondanks het feit dat hij niet langlevend is. Meestal overleeft Gaura onze winters niet, maar als u hem toepast als eenjarige zal hij niet teleurstellen omdat hij een ongekend lange bloei heeft. De sierlijke bloemen van Gaura lijken op vlinders. Pas Gaura toe in plantenbakken of als 'toevallige' plant langs de bestrating van pad of terras. De plant is ook heel geschikt om gaten in de border op te vullen, bijv. waar voorjaarsbloeiende bollen hebben gestaan.
In een droge prairietuin is Gaura mooi in combinatie met siergrassen, Aster, Achillea, Echinacea en Monarda. Gaura staat het liefst op een zonnige droge plek met goed doorlatende grond. Als u de planten in september flink terugsnoeit, is het heel goed mogelijk dat u er het volgend jaar weer van kunt genieten. De beste planttijd voor Gaura is in het voorjaar. Het blad van veel soorten Gaura krijgt in de loop van de zomer rode vlekjes of kleurt zelfs helemaal rood. Dat hoort bij de soort en heeft geen nadelige gevolgen voor de plant.
 


Op dit moment zijn er helaas geen planten uit deze groep leverbaar. Waarschijnlijk kunt u een goed alternatief vinden m.b.v. de zoekfunctie aan de linkerkant. Probeert u het anders over een tijdje nog eens.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.
 
 
 
CONTACT

KwaliteitsPlanten.nl
Needseweg 31
7271 AB  Borculo
0545 - 725000

contact@kwaliteitsplanten.nlFacebook   YouTube   Instagram

© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!