Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
   
Geranium

Geranium

Over de naam Geranium bestaat wat verwarring. Vaak wordt bij de naam Geranium gedacht aan de eenjarige (hang)potplanten, maar die vallen botanisch niet onder het geslacht Geranium, maar onder het geslacht Pelargonium. Deze groep hebben wij niet in het assortiment. De echte Geraniums zijn de meerjarigen voor gebruik in de tuin. U vindt ze bij ons onder de naam Tuingeranium (Geranium) (klik om er naar toe te gaan).

Er zijn Geraniums in vrijwel alle kleuren en maten voor iedere plek in de tuin. Er zijn wintergroene en bladverliezende. Geraniums voor in de zon en in de schaduw, voor vochthoudende en droge grond. De wat grotere soorten Geranium zijn perfecte planten voor de border. Naast de vaak langdurige bloei kunnen ze door hun losse en bossige groei ook prima gaten opvullen, bijv. van uitgebloeide voorjaarsbollen. Ook in een natuurlijk aandoende tuin is Geranium onmisbaar, bijv. samen met siergrassen en Zonnehoed (Echinacea, Rudbeckia). De laagblijvende soorten Geranium zijn ideaal voor gebruik langs paden en in de rotstuin. Als Geranium na de bloei wat slordig is, knip ze dan gerust helemaal terug en geef eventueel wat voeding. Ze zullen snel weer fris uitlopen.

De echte liefhebbers van zowel Pelargonium als Geranium attenderen wij graag op de Nederlandse Pelargonium & Geranium Vereniging. Klik hier voor informatie.

Geranium behoort tot het botanische geslacht Geranium.
 

    Vorig scherm


Op dit moment zijn er helaas geen planten uit deze groep leverbaar. Waarschijnlijk kunt u een goed alternatief vinden m.b.v. de zoekfunctie aan de linkerkant. Probeert u het anders over een tijdje nog eens.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.
 
 
 
CONTACT

KwaliteitsPlanten.nl
Stationsweg 8
7692 AC Mariënberg
0523 - 251 953
06 - 155 32 854
contact@kwaliteitsplanten.nlFacebook   YouTube   Instagram

© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!