Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Stinkend-nieskruid

Stinkend nieskruid

Stinkend nieskruid is een groenblijvende vaste plant, die vroeg in het voorjaar bloeit. De plant dankt zijn naam aan de onaangename geur van de bloemen en van gekneusd blad. Stinkend nieskruid staat graag op een lichtbeschaduwde plek in normale, goed doorlatende, humusrijke grond. Af en toe een hand vol kalk (bijv. schelpengrit) wordt op prijs gesteld. Stinkend nieskruid heeft een hekel aan verplanten. Staat de plant op een goede plaats, dan kan hij zich uitzaaien zonder lastig te worden. De zaadjes worden ook verspreid door mieren.
Om te voorkomen dat Stinkend nieskruid na een erg rijke bloei uitgeput raakt en afsterft, kunt u het beste de (meeste) bloemen na de bloei wegknippen. Combineer Stinkend nieskruid met andere voorjaarsbloeiers zoals Longkruid (Pulmonaria), Sleutelbloem (Primula), Bosanemoon (Anemone) en Sierui (Allium). Ook wintergroene Zegge (Carex) en vroeg uitlopende varens passen goed bij Stinkend nieskruid.

Staat het Stinkend nieskruid dat u zoekt hier niet onder? Kijk dan eens bij het botanische geslacht Helleborus. Mogelijk vindt u daar een goede vervanger.
 

    Vorig scherm


Op dit moment zijn er helaas geen planten uit deze groep leverbaar. Waarschijnlijk kunt u een goed alternatief vinden m.b.v. de zoekfunctie aan de linkerkant. Probeert u het anders over een tijdje nog eens.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.
 
 
 
CONTACT

KwaliteitsPlanten.nl
Needseweg 31
7271 AB  Borculo
0545 - 725000

contact@kwaliteitsplanten.nlFacebook   YouTube   Instagram  Pinterest

© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!