Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Vingerhoedskruid

Vingerhoedskruid

Vingerhoedskruid is een geslacht van tweejarige en vaste, rechtopgaande planten. Ook na de bloei is Vingerhoedskruid decoratief in de tuin. Ze zaaien zich vaak wel uit, maar komen dan meestal niet in dezelfde kleur terug. Vingerhoedskruid is geschikt voor verwildering. Ze houden van wat kalk in de grond en willen geen natte voeten in de winter. De soorten Digitalis purpurea zijn tweejarig en zullen na de bloei afsterven. De geelbruine soorten leven meestal een jaar of drie. Na de bloei terugknippen stimuleert het aanmaken van nieuwe scheuten. Dat verlengt de levensduur. Probeer deze scheuten eens uit te planten om zodoende nieuwe planten te krijgen. Vingerhoedskruid werd vroeger veel gebruikt tegen hartritmestoornissen. Bij verkeerd gebruik is de plant dodelijk.
Een nieuw soort Vingerhoedskruid is Digiplexis, een kruising tussen Digitalis en Isoplexis. Het zijn rijk- en langbloeiende Vingerhoedskruiden in fraaie kleuren. U kunt deze nieuwe soort Vingerhoedskruid eventueel als terrasplant gebruiken (ruime pot) en dan 's winters binnen overwinteren. Verwijder de uitgebloeide bloemstengels voor een goede doorbloei.

Vingerhoedskruid behoort tot het botanische geslacht Digitalis en Digiplexis.
 

    Vorig schermDeze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies

© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!