Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Bosrank

Bosrank

Bosrank is bij iedereen vooral bekend als klimplant, maar er bestaan ook lage soorten, die het goed doen in de vaste plantenborder en geen verwelkingsziekte kennen, zoals bij de grootbloemige klimmers kan voorkomen. In onze webwinkel treft u alleen laagblijvende of wilde soorten Bosrank aan. Laat ze steunen tegen planten met stevige stengels of laat Bosrank naar beneden hangen over stapelmuurtjes en bij hellingen.
Zorg dat de plant in de zon tot halfschaduw staat, maar dat de wortels beschaduwd zijn. Vaak wordt geadviseerd om de voet van Bosrank af te dekken met een dakpan, maar dat staat lelijk en houdt ook het regenwater tegen. Plant er daarom een groenblijvend heestertje voor of bijvoorbeeld een paar pollen Zegge (Carex). Plant Bosrank in grond die voldoende humus bevat en waar het water niet langdurig blijft staan. Een gift van gedroogde koemest in het voorjaar wordt door Bosrank erg gewaardeerd.

Bosrank behoort tot het botanische geslacht Clematis.
 

    Vorig scherm
Bezig met laden...


© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!