Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
   
Nieuw-Engelse-aster

Nieuw-Engelse aster

Nieuw-Engelse asters (Aster novae-angliae) vallen samen met de Nieuw-Nederlandse asters (Aster novi-belgii) in de groep Herfstasters. De bladeren van de Nieuw-Engelse asters zijn ruw, die van de Nieuw-Nederlandse zijn juist glad. Wat betreft meeldauw, is de Nieuw-Engelse aster daar meestal veel beter tegen bestand dan de Nieuw-Nederlandse aster. Een ander onderscheid tussen de beide groepen is dat Nieuw-Engelse asters zich veel minder sterk uitbreiden dan Nieuw-Nederlandse asters.
De stengels van Asters worden vaak in de loop van het seizoen onderaan kaal, dus plant andere planten voor om dat te camoufleren. Een Nieuw-Engelse aster staat graag in de zon in goede tuingrond die voldoende vochtig blijft. Om de 3 jaar even opnemen en de buitenste delen herplanten. Nieuw-Engelse aster trekt veel insecten.

Staat de Nieuw-Engelse aster die u zoekt hier niet onder? Kijk dan eens bij het botanische geslacht Aster. Mogelijk vindt u daar een goede vervanger.
 

    Vorig scherm
© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!