Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
   

Sint-Janskruid

Sint-Janskruid behoort tot een geslacht van struiken en vaste planten met gele schaalvormige bloemen met uitstekende meeldraden. Sint-Janskruid is inheems in Nederland en wordt o.a. gebruikt vanwege zijn medicinale eigenschappen. Het blad van Sint-Janskruid bevat etherische olie dat als puntjes zichtbaar is in het blad als dat tegen het licht gehouden wordt. Plet men een nog niet geopende bloem van Sint-Janskruid tussen de vingers dan geeft dat een paarsrood sap af (Sint-Jansbloed). De plant staat graag in de volle zon op droge tot normale grond. Voor de border is Sint-Janskruid niet zo geschikt, beter staat hij in een natuurlijke tuin waar hij veel insecten zal trekken. Zet er eens Prachtkaars (Gaura), Duifkruid (Scabiosa) en Korenbloem (Centaurea) naast.

Staat het Sint-Janskruid dat u zoekt hier niet onder? Kijk dan eens bij het botanische geslacht Hypericum. Mogelijk vindt u daar een goede vervanger.
 

    Vorig scherm
© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!