Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Symphytum

Symphytum - Smeerwortel

Symphytum heeft dikke wortelstokken, behaard blad en buisvormige bloemetjes. Ze groeien snel en zijn de perfecte planten om op moeilijke plaatsen onkruid te onderdrukken. Als te sterke uitbreiding van Symphytum ongewenst is, bijv. in de border, zorg dan voor een rand om de planten. Symphytum staat het liefst op een plek in de halfschaduw op een normaal vochtige grond, maar is erg flexibel wat betreft standplaats. Wel geldt dat hoe meer zon de plant krijgt, hoe vochtiger de grond moet zijn. Wilt u een Symphytum opruimen of verplanten, let er dan goed op dat alle stukjes wortel gerooid worden. Mocht het blad van Symphytum in de loop van de zomer lelijk worden, knip het dan rigoureus terug. Geef de plant iets mest en water en er zal in korte tijd weer nieuw blad tevoorschijn komen. De plant is vooral op zijn plaats in een natuurlijke aanplant bij waterkanten en bosranden. Zet sterke planten naast Symphytum zoals Ligularia, Actaea, Aster divaricatus en Aruncus.
 
Bezig met laden...


© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!


Omdat alle tuinwerkzaamheden op een lager pitje staan, hebben wij ons verzendschema aangepast. Voorlopig verzenden wij de bestellingen1 keer per week.
Allium - Sierui
Alle bestellingen die uiterlijk op woensdag besteld en betaald zijn, worden de dinsdag erop verzonden. 

Zodra uw planten zijn verzonden, ontvangt u een e-mail van ons.

Heeft u vragen over de levertijd, neemt u dan gerust contact met ons op via de e-mail of telefonisch: 0545 725000.