Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Smeerwortel

Smeerwortel

Smeerwortel heeft dikke wortelstokken, behaard blad en buisvormige bloemetjes in diverse kleuren. Ze groeien snel en zijn de perfecte planten om op moeilijke plaatsen onkruid te onderdrukken. Als te sterke uitbreiding ongewenst is, bijv. bij gebruik in de border, zorg dan voor een rand om de planten. Smeerwortel staat het liefst op een plek in de halfschaduw op een normaal vochtige grond, maar is erg flexibel wat betreft standplaats. Wel geldt dat hoe meer zon de plant krijgt, hoe vochtiger de grond moet zijn.
Bij eenmaal gevestigde Smeerwortel die u wilt opruimen of verplanten moet u er goed op letten dat alle stukjes wortel gerooid worden. De plant loopt daar anders weer op uit. Mocht het blad in de loop van de zomer lelijk worden, knip het dan rigoureus terug. Geef de plant eventueel iets mest en water en de Smeerwortel zal binnen korte tijd weer fris blad gevormd hebben.
De plant is vooral op zijn plaats in een natuurlijke aanplant bij waterkanten en bosranden. Zet sterke planten naast Smeerwortel zoals Herfstanemoon (Anemone), Zilverkaars (Actaea), Sneeuwsteraster (Aster) en Geitenbaard (Aruncus). Hommels zijn gek op Smeerwortel. Ze prikken een gaatje in de zijkant van de bloem om bij de nectar te komen.

Smeerwortel behoort tot het botanische geslacht Symphytum.
 

    Vorig scherm


Op dit moment zijn er helaas geen planten uit deze groep leverbaar. Waarschijnlijk kunt u een goed alternatief vinden m.b.v. de zoekfunctie aan de linkerkant. Probeert u het anders over een tijdje nog eens.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.
 
 
 
CONTACT

KwaliteitsPlanten.nl
Needseweg 31
7271 AB  Borculo
0545 - 725000

contact@kwaliteitsplanten.nlFacebook   YouTube   Instagram  Pinterest
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies

© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!