Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Tulp

Tulp

De Tulp kennen we allemaal. Ze zijn al eeuwen in cultuur en ondertussen worden er duizenden verschillende cultivars gekweekt, vaak met lange stelen waar 1 bloem op staat. Die soorten verkopen wij niet. De Tulpen die u bij ons kunt kopen zijn de laagblijvende, min of meer wilde soorten. Deze zgn. botanische soorten kunnen gewoon in de tuin blijven staan en op een goede standplaats zullen ze zich zelfs uitbreiden.
Tulp vraagt een plek in de zon op een goed doorlatende grond. In het voorjaar mag de grond normaal vochtig zijn, maar voor de rest van het jaar is het beter als de grond aan de droge kant is. Na de bloei gaan Tulpen in rust. Laat het blad gewoon zitten. Dat vergeelt na verloop van tijd en zal in de zomer helemaal verdwijnen. Zorg dat er ook 's zomers zon op de standplaats van de Tulpen komt, ook al is er bovengronds niets te zien.
Botanische Tulpen dragen vaak meerdere bloemen per stengel. De bloemen gaan alleen bij zonnig weer open. Tulp laat zich mooi combineren met andere voorjaarsbloeiers. De volgende planten hebben ongeveer dezelfde standplaats: Zwaardlelie (Iris), Randjesbloem (Arabis), Welriekend viooltje (Viola) en Oosterse anemoon (Anemone), al heeft deze laatste graag iets meer schaduw, maar vanwege de combinatie zeker de moeite van het proberen waard.

Tulp behoort tot het botanische geslacht Tulipa.
 

    Vorig scherm


Op dit moment zijn er helaas geen planten uit deze groep leverbaar. Waarschijnlijk kunt u een goed alternatief vinden m.b.v. de zoekfunctie aan de linkerkant. Probeert u het anders over een tijdje nog eens.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.
 
 
 
CONTACT

KwaliteitsPlanten.nl
Needseweg 31
7271 AB  Borculo
0545 - 725000

contact@kwaliteitsplanten.nlFacebook   YouTube   Instagram  Pinterest

© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!