Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
   
Grootbloemige-dovenetel

Grootbloemige dovenetel

Grootbloemige dovenetel is een veelzijdige plant. Ze doen het vaak nog op moeilijke schaduwplaatsen. Op een plek met weinig schaduw doet Grootbloemige dovenetel het ook, maar dan moet er voldoende vocht (humus) in de grond zitten. In tegenstelling tot de meeste andere Dovenetels is Grootbloemige dovenetel meer polvormend en niet bodembedekkend. Door deze eigenschap ook prima in een schaduwborder toe te passen, zeker de vorm met witte bloemen. De naam (Grootbloemige) Dovenetel is hoogstwaarschijnlijk een verbastering van Dode netel. Die naam betekent dat het blad op dat van Brandnetel lijkt, maar dat de plant niet steekt. Hij is als het ware dood. Grootbloemige dovenetel is mooi te combineren met bijv. hoge blauwgrijze Hosta (Hosta), Geitenbaard (Aruncus), donkerbladige Zilverkaars (Actaea), varens en siergrassen die in de halfschaduw kunnen.

Staat de Grootbloemige dovenetel die u zoekt hier niet onder? Kijk dan eens bij het botanische geslacht Lamium. Mogelijk vindt u daar een goede vervanger.
 

    Vorig scherm


Op dit moment zijn er helaas geen planten uit deze groep leverbaar. Waarschijnlijk kunt u een goed alternatief vinden m.b.v. de zoekfunctie aan de linkerkant. Probeert u het anders over een tijdje nog eens.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.
 
 
 
CONTACT

KwaliteitsPlanten.nl
Stationsweg 8
7692 AC Mariënberg
0523 - 251 953
06 - 155 32 854
contact@kwaliteitsplanten.nlFacebook   YouTube   Instagram

© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!