Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Wegenwachter

Wegenwachter

Wegenwachter is een geslacht van winterharde planten, nauw verwant aan Andijvie en Witlof. Van de gebrande wortels van Wegenwachter werd in barre tijden een koffiesurrogaat gemaakt. De jonge bladeren van Wegenwachter zijn eetbaar, bijvoorbeeld verwerkt in een salade. De bloemen zijn prachtig blauw. De planten hebben een penwortel en willen graag in de volle zon staan. Wegenwachter verdraagt zout en is daarom ook ideaal voor tuinen aan de kust, evenals Engels gras (Armeria) en Zeekool (Crambe). Doordat de plant goed zout verdraagt, kan Wegenwachter veelvuldig voorkomen in wegbermen. Dat kan een verklaring voor de naam zijn. Een andere, meer historische betekenis is dat de naam Wegenwachter slaat op een meisje dat haar verloofde ontrouw is geworden en daarom als plant voor altijd langs de weg moet staan als afschrikwekkend voorbeeld voor andere meisjes.

Wegenwachter behoort tot het botanische geslacht Cichorium.
 

    Vorig scherm


Op dit moment zijn er helaas geen planten uit deze groep leverbaar. Waarschijnlijk kunt u een goed alternatief vinden m.b.v. de zoekfunctie aan de linkerkant. Probeert u het anders over een tijdje nog eens.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.
 
 
 
CONTACT

KwaliteitsPlanten.nl
Needseweg 31
7271 AB  Borculo
0545 - 725000

contact@kwaliteitsplanten.nlFacebook   YouTube   Instagram  Pinterest

© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!


Omdat alle tuinwerkzaamheden op een lager pitje staan, hebben wij ons verzendschema aangepast. Voorlopig verzenden wij de bestellingen1 keer per week.
Allium - Sierui
Alle bestellingen die uiterlijk op woensdag besteld en betaald zijn, worden de dinsdag erop verzonden. 

Zodra uw planten zijn verzonden, ontvangt u een e-mail van ons.

Heeft u vragen over de levertijd, neemt u dan gerust contact met ons op via de e-mail of telefonisch: 0545 725000.