Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
   
Kijkblad

Kijkblad

Kijkblad is meteen te herkennen aan het grote blad dat uit meerdere delen bestaat. Het is een goed winterharde, langzaam groeiende vaste plant. Het duurt enkele jaren voordat Kijkblad volwassen is, maar dan heeft u ook een betrouwbare blikvanger. Het blad van diverse cultivars van Kijkblad is donker gekleurd, zeker bij het uitlopen. De bloemen varieren van wit naar rozerood. Na de bloei zijn de uitgebloeide bloemen nog lang decoratief. Kijkblad wil een plek in de (half)schaduw op een humeuze voedzame grond die normaal tot vochtig moet zijn. Een plek in de zon kan ook, maar dan moet de grond 's zomers voldoende vochtig zijn. Om de grond te verbeteren is compost toe te voegen. Ook een gift compost in het voorjaar stelt Kijkblad op prijs.
Kijkblad loopt laat uit in het voorjaar en daardoor zijn er prima voorjaarbloeiende bolletjes tussen te planten zoals Sneeuwklokje (Galanthus) en Sterhyacint (Scilla). Goede forse buurplanten voor Kijkblad zijn Schildblad (Darmera), Pluimspirea (Astilbe), Adderwortel (Persicaria) en Koningsvaren (Osmunda).

Kijkblad behoort tot het botanische geslacht Rodgersia.
 

    Vorig scherm
© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!