Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Vedergras

Vedergras

Vedergras is een geslacht van polvormende grassen met smal blad en sierlijke halmen. De planten bewegen al bij een klein zuchtje wind. In Frankrijk worden deze planten Engelenhaargras genoemd. Vedergras wil graag op een warme plek in de zon staan op een grond die normaal tot droog is. Het liefst met wat kalk er in. Zeker in de winter moet een teveel aan vocht goed weg kunnen. Enkele soorten Vedergras willen graag iets afgedekt worden in de winter. De winterhardheid staat per soort aangegeven.
Veel soorten Vedergras zijn prima in een moderne tuin toe te passen, bijv. in een bed van grind. Voor gebruik in de tuin kunnen de hoge soorten het beste als solitair gebruikt worden, terwijl de lagere soorten het mooiste effect geven als ze in een groep geplant worden. Kies buurplanten die niet hoger dan eenderde van het Vedergras worden om de losse bloeiwijze goed tot z'n recht te laten komen.

Vedergras behoort tot het botanische geslacht Stipa.
 

    Vorig scherm
Bezig met laden...


© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!


Omdat alle tuinwerkzaamheden op een lager pitje staan, hebben wij ons verzendschema aangepast. Voorlopig verzenden wij de bestellingen1 keer per week.
Allium - Sierui
Alle bestellingen die uiterlijk op woensdag besteld en betaald zijn, worden de dinsdag erop verzonden. 

Zodra uw planten zijn verzonden, ontvangt u een e-mail van ons.

Heeft u vragen over de levertijd, neemt u dan gerust contact met ons op via de e-mail of telefonisch: 0545 725000.