Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Lelietje-van-dalen

Lelietje-van-dalen

Lelietje-van-dalen zijn vaste planten die zich snel kunnen uitbreiden op schaduwrijke plekken in een voedzame, humusrijke grond. Soms vormen ze zulke dikke plakkaten dat er wat gedund moet worden. Op minder ideale plaatsen doet Lelietje-van-dalen het trouwens ook prima, zelfs op wat drogere grond, maar dan vormt zich geen dichte mat. Strooi op minder goede grond in het voorjaar een laagje compost tussen de planten. Van Lelietje-van-dalen worden er diverse soorten met getekend blad gekweekt. De bloemen van Lelietje-van-dalen hebben een heerlijke geur en zijn geschikt voor op de vaas. Na de bloei vormen zich rode bessen die net als de hele plant giftig zijn. Goede plantpartners van Lelietje-van-dalen zijn Kleine maagdenpalm (Vinca), Elfenbloem (Epimedium) en Amerikaans vergeet-mij-nietje (Omphalodes).

Lelietje-van-dalen behoort tot het botanische geslacht Convallaria.
 

    Vorig scherm
© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!


Omdat alle tuinwerkzaamheden op een lager pitje staan, hebben wij ons verzendschema aangepast. Voorlopig verzenden wij de bestellingen1 keer per week.
Allium - Sierui
Alle bestellingen die uiterlijk op woensdag besteld en betaald zijn, worden de dinsdag erop verzonden. 

Zodra uw planten zijn verzonden, ontvangt u een e-mail van ons.

Heeft u vragen over de levertijd, neemt u dan gerust contact met ons op via de e-mail of telefonisch: 0545 725000.