Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
   

Lelietje-van-dalen

Lelietje-van-dalen zijn vaste planten die zich snel kunnen uitbreiden op schaduwrijke plekken in een voedzame, humusrijke grond. Soms vormen ze zulke dikke plakkaten dat er wat gedund moet worden. Op minder ideale plaatsen doet Lelietje-van-dalen het trouwens ook prima, zelfs op wat drogere grond, maar dan vormt zich geen dichte mat. Strooi op minder goede grond in het voorjaar een laagje compost tussen de planten. Van Lelietje-van-dalen worden er diverse soorten met getekend blad gekweekt. De bloemen van Lelietje-van-dalen hebben een heerlijke geur en zijn geschikt voor op de vaas. Na de bloei vormen zich rode bessen die net als de hele plant giftig zijn. Goede plantpartners van Lelietje-van-dalen zijn Kleine maagdenpalm (Vinca), Elfenbloem (Epimedium) en Amerikaans vergeet-mij-nietje (Omphalodes).

Lelietje-van-dalen behoort tot het botanische geslacht Convallaria.
 

    Vorig scherm
© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!

 
Omdat in deze periode de meeste tuinwerkzaamheden op een laag pitje staan, verzenden wij de planten alleen op dinsdag, uiterlijk woensdag.

Bestellingen die 's zondags voor 18 uur binnen zijn worden dezelfde week verzonden. Bestellingen die later binnenkomen schuiven door naar de volgende week.

Als het zowel 's nachts als overdag vriest, dan stellen wij het verzenden uit totdat het weer het toelaat.

Zodra uw planten zijn verzonden krijgt u daarvan per e-mail bericht.
Vrijwel altijd worden de planten een dag na het verzenden bezorgd. Wilt u liever een andere dag, neem dan contact met ons op en we overleggen wat er mogelijk is.