Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
   
Lelietje-van-dalen

Lelietje-van-dalen

Lelietje-van-dalen zijn vaste planten die zich snel kunnen uitbreiden op schaduwrijke plekken in een voedzame, humusrijke grond. Soms vormen ze zulke dikke plakkaten dat er wat gedund moet worden. Op minder ideale plaatsen doet Lelietje-van-dalen het trouwens ook prima, zelfs op wat drogere grond, maar dan vormt zich geen dichte mat. Strooi op minder goede grond in het voorjaar een laagje compost tussen de planten. Van Lelietje-van-dalen worden er diverse soorten met getekend blad gekweekt. De bloemen van Lelietje-van-dalen hebben een heerlijke geur en zijn geschikt voor op de vaas. Na de bloei vormen zich rode bessen die net als de hele plant giftig zijn. Goede plantpartners van Lelietje-van-dalen zijn Kleine maagdenpalm (Vinca), Elfenbloem (Epimedium) en Amerikaans vergeet-mij-nietje (Omphalodes).

Lelietje-van-dalen behoort tot het botanische geslacht Convallaria.
 

    Vorig scherm


Op dit moment zijn er helaas geen planten uit deze groep leverbaar. Waarschijnlijk kunt u een goed alternatief vinden m.b.v. de zoekfunctie aan de linkerkant. Probeert u het anders over een tijdje nog eens.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.
 
 
 
CONTACT

KwaliteitsPlanten.nl
Needseweg 31
7271 AB  Borculo
0545 - 725000

contact@kwaliteitsplanten.nlFacebook   YouTube   Instagram

© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!