Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
   
Lenteroos

Lenteroos

Lenteroos is een groenblijvende vaste plant die vroeg in het voorjaar bloeit. Als het oude blad van Lenteroos in de winter lelijk is geworden, dan kunt u dat gerust helemaal afknippen zodra ze gaan bloeien. Dat laat de bloemen van Lenteroos veel mooier uitkomen. Lenteroos staat graag in de halfschaduw in normale, goed doorlatende, humusrijke grond. Af en toe een hand vol kalk (bijv. schelpengrit) wordt op prijs gesteld.
De meeste soorten Lenteroos die op de markt worden gebracht zijn gekweekt uit zaad. Daar kunnen af en toe afwijkende kleuren tussen zitten. Ook als Lenteroos zich in de tuin uitzaait, kunnen er allerlei varianten ontstaan. Combineer Lenteroos met andere voorjaarsbloeiers zoals Longkruid (Pulmonaria), Sleutelbloem (Primula), Bosanemoon (Anemone) en Sierui (Allium). Ook wintergroene Zegge (Carex) en vroeg uitlopende varens passen goed bij Lenteroos. Alle soorten Lenteroos zijn giftig.

Staat de Lenteroos die u zoekt hier niet onder? Kijk dan eens bij het botanische geslacht Helleborus. Mogelijk vindt u daar een goede vervanger.
 

    Vorig scherm


Op dit moment zijn er helaas geen planten uit deze groep leverbaar. Waarschijnlijk kunt u een goed alternatief vinden m.b.v. de zoekfunctie aan de linkerkant. Probeert u het anders over een tijdje nog eens.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.
 
 
 
CONTACT

KwaliteitsPlanten.nl
Needseweg 31
7271 AB  Borculo
0545 - 725000

contact@kwaliteitsplanten.nlFacebook   YouTube   Instagram

© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!