Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Duivelstong

Duivelstong

Duivelstong is een geslacht van planten met een bloeikolf, vergelijkbaar met Calla of Aronskelk. Elke plant krijgt per seizoen maar 1 bloeikolf met daarbinnen talrijke kleine bloemetjes. De bestuiving van Duivelstong gebeurt door insecten die in de bloeikolf kruipen. De insecten worden getrokken door de meestal stinkende geur die de top van de bloeikolf verspreidt. Na de bestuiving vormen zich besjes. Veel soorten Duivelstong gaan na de bloei in rust, d.w.z. dat het blad bovengronds afsterft. Alleen de kolf met besjes blijft dan staan. Duivelstong staat graag op een plek in de (half)schaduw op een grond die voldoende vochtig is. Het is een plant voor een bosachtige omgeving. Goede buurplanten zijn bijv. Japans siergras (Hakonechloa), Hosta (Hosta) en varens. Het kan enkele jaren duren voordat een Duivelstong voldoende groot is om te gaan bloeien. Duivelstong is in ons klimaat nauwelijks wintervast. Wilt u het toch buiten proberen, dek de planten dan ‘s winters af met een dik pakket dood blad. Eventueel is Duivelstong in een grote pot te houden welke u dan in het voorjaar tussen de andere planten ingraaft.

Duivelstong behoort tot het botanische geslacht Amorphophallus.
 


Op dit moment zijn er helaas geen planten uit deze groep leverbaar. Waarschijnlijk kunt u een goed alternatief vinden m.b.v. de zoekfunctie aan de linkerkant. Probeert u het anders over een tijdje nog eens.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.
 
 
 
CONTACT

KwaliteitsPlanten.nl
Needseweg 31
7271 AB  Borculo
0545 - 725000

contact@kwaliteitsplanten.nlFacebook   YouTube   Instagram  Pinterest

© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!