Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
   
Kruiptijm

Kruiptijm

Kruiptijm behoort tot een geslacht van kruipende vaste planten met geurend blad. Ze vormen dichte matten waar af en toe overheen gelopen kan worden. Tijm kent verschillende soorten blad, geur, bloemkleur en groeivorm. Het zijn planten die goed geschikt zijn voor de rotstuin, stapelmuurtjes of als 'toevallige' gast langs een tegelpad. Ze trekken veel insecten. Kruiptijm is wintergroen en staat graag droog en zonnig. Eventueel in het voorjaar of direct na de bloei de Kruiptijm iets terugknippen, dat houdt de plant compact. Kruiptijm staat ook leuk in een pot of balkonbak samen met andere kruiden als Bieslook (Allium), Marjolein (Origanum), Rozemarijn (Rosmarinus), Munt (Mentha), Keukensalie (Salvia) en Citroenmelisse (Melissa). Zo toegepast is er gemakkelijk wat van te gebruiken in de keuken.

Staat de Kruiptijm die u zoekt hier niet onder? Kijk dan eens bij het botanische geslacht Thymus. Mogelijk vindt u daar een goede vervanger.
 

    Vorig scherm
© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!