Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Straalhaver

Straalhaver

Straalhaver is de hoogste soort binnen het geslacht Vedergras. Het vormt grote pollen blauwgroen smal blad met daarboven lange sierlijke halmen. De halmen bewegen al bij een klein zuchtje wind. Straalhaver wil graag op een warme plek in de zon staan op een grond die normaal tot droog is. Het liefst met wat kalk er in. Zeker in de winter moet een teveel aan vocht goed weg kunnen. In normale winters is Straalhaver voldoende winterhard. Dek anders iets af.
Straalhaver is prima in een moderne tuin toe te passen, bijv. in een bed van grind. Voor gebruik in de tuin kan de plant het beste als solitair gebruikt worden. Probeer Straalhaver zo te situeren dat de achtergrond donker is, dan komen de halmen veel mooier uit. Kies daarom ook buurplanten die niet heel hoog worden, bijv. Hemelsleutel (Sedum), Kattenkruid (Nepeta), Zonnehoed (Rudbeckia, Echinacea) en Tuingeranium (Geranium).

Staat de Straalhaver die u zoekt hier niet onder? Kijk dan eens bij het botanische geslacht Stipa. Mogelijk vindt u daar een goede vervanger.
 

    Vorig scherm
© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!