Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
   
Straalhaver

Straalhaver

Straalhaver is de hoogste soort binnen het geslacht Vedergras. Het vormt grote pollen blauwgroen smal blad met daarboven lange sierlijke halmen. De halmen bewegen al bij een klein zuchtje wind. Straalhaver wil graag op een warme plek in de zon staan op een grond die normaal tot droog is. Het liefst met wat kalk er in. Zeker in de winter moet een teveel aan vocht goed weg kunnen. In normale winters is Straalhaver voldoende winterhard. Dek anders iets af.
Straalhaver is prima in een moderne tuin toe te passen, bijv. in een bed van grind. Voor gebruik in de tuin kan de plant het beste als solitair gebruikt worden. Probeer Straalhaver zo te situeren dat de achtergrond donker is, dan komen de halmen veel mooier uit. Kies daarom ook buurplanten die niet heel hoog worden, bijv. Hemelsleutel (Sedum), Kattenkruid (Nepeta), Zonnehoed (Rudbeckia, Echinacea) en Tuingeranium (Geranium).

Staat de Straalhaver die u zoekt hier niet onder? Kijk dan eens bij het botanische geslacht Stipa. Mogelijk vindt u daar een goede vervanger.
 

    Vorig scherm
© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!


Normaal verzenden wij planten in de eerste helft van de week en in de tweede helft van de week.
In verband met Pinkstermaandag op 1 juni verzenden wij in die week alleen midden in de week.

Bestellingen die ontvangen zijn t/m donderdag 28 mei worden verzonden op woensdag 3 juni.
Bestellingen die ontvangen zijn vanaf vrijdag 29 mei worden verzonden vanaf dinsdag 9 juni.

Op de dag dat uw planten zijn gepost ontvangt u 's avonds per email een link waarmee de zending is te volgen.