Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Kruip-door-de-tuin

Kruip-door-de-tuin

Kruip-door-de-tuin kennen we uit het wild. Ze behoren tot de lipbloemigen en trekken veel bijen en hommels. De gewone soort Kruip-door-de-tuin kan op sommige plaatsen als onkruid ervaren worden, vandaar de naam. Gebruik ze bijv. in een halfwilde tuin waar ze mooie tapijten met blauwpaarse bloemetjes vormen. Ze groeien werkelijk overal, maar bij voorkeur op een plek met iets getemperd licht. De bontbladige soorten Kruip-door-de-tuin zijn het hele jaar aantrekkelijk en lichten door hun bont blad donkere hoekjes op. De bonte vorm zal ook niet snel tot een plaag worden omdat deze zwakker is dan de gewone groene. De bonte soort is bijzonder mooi in plantenbakken of hanging baskets.
Wilt u zeker zijn dat u van de bonte Kruip-door-de-tuin ook het volgend jaar nog planten heeft, neem dan aan het eind van de zomer wat bewortelde uitlopers, pot die op en overwinter ze vorstvrij. Zeker de bonte vorm is mooi als onderbeplanting bij grote Hosta (Hosta), Naaldvaren (Polystichum), Daglelie (Hemerocallis) en donkerbladige Zilverkaars (Actaea).

Kruip-door-de-tuin behoort tot het botanische geslacht Glechoma.
 

    Vorig scherm
© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!