Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
   

Lavandin

Lavandin is een verhoutende vaste plant (struikje) uit het Middellandse Zeegebied. Lavandin is in alles iets forser dan Gewone lavendel, vaak is ook het blad wat grijzer. Helaas is Lavandin in ons land minder winterhard dan Gewone lavendel. Zorg daarom voor een goed doorlatende grond, vooral in de winter en dek de planten af bij strenge vorst. Lavandin vereist volle zon en grond waar kalk in zit. Deze soort wordt in Frankrijk op grote schaal verbouwd voor de winning van etherische oliën.
Snoei Lavandin in april iets terug en top ze vervolgens lichtjes na de bloei. Ze kunnen zware snoei minder goed verdragen dan Gewone lavendel. Het snoeien zorgt ervoor dat de planten compact en stevig blijven. Als Lavandin in de loop van de jaren te slordig wordt vervang ze dan door nieuwe. Lavandin is vooral geschikt om grote vlakken mee te vullen. Ook als voorgrondbeplanting bij hoge roze rozen staan ze mooi. Plaats er dan eens Vrouwenmantel (Alchemilla) bij. Lavandin trekt veel vlinders en andere insecten.

Staat de Lavandin die u zoekt hier niet onder? Kijk dan eens bij het botanische geslacht Lavandula. Mogelijk vindt u daar een goede vervanger.
 

    Vorig scherm
Bezig met laden...


© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!

 
Omdat in deze periode de meeste tuinwerkzaamheden op een lager pitje staan, verzenden wij de planten alleen nog op dinsdag, uiterlijk woensdag.

Bestellingen die 's zondags voor 18 uur binnen zijn worden dezelfde week verzonden. Bestellingen die later binnenkomen schuiven door naar de volgende week.

Als het zowel 's nachts als overdag vriest, dan stellen wij het verzenden uit totdat het weer het toelaat.

Dinsdag 17 december is onze laatste verzenddag in 2019. Bestellingen die na zondag 15 december 18 uur binnenkomen, worden verzonden vanaf dinsdag 21 januari 2020.

Zodra uw planten zijn verzonden krijgt u daarvan per e-mail bericht. Vrijwel altijd worden de planten een dag na het verzenden bezorgd. Wilt u liever een andere dag, neem dan contact met ons op en we overleggen wat er mogelijk is.