Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Paardenbloem

Paardenbloem

Paardenbloem kennen we allemaal, maar naast de gele soort zijn er ook soorten met witte of roze bloemen. Vaak met een mooi geel hart. Alle soorten Paardenbloem krijgen na de bloei een ronde bol met zaadpluizen. Wilt u voorkomen dat Paardenbloem zich uitzaait, haal dan de uitgebloeide bloemen op tijd van de plant. Dit zorgt er ook voor dat Paardenbloem over een langere tijd bloeit. Paardenbloem is niet kieskeurig wat betreft standplaats. Zorg voor voldoende voeding en vermijd een standplaats op droge grond of diepe schaduw.
Het blad van Paardenbloem kan goed in de keuken gebruikt worden. De smaak is het best voordat de plant in bloei komt. De bloemen van Paardenbloem kunnen als eetbare garnering in salades gebruikt worden. Paardenbloem wordt ook wel Molsla genoemd. Als de zandhoop van een mol op een plant terechtkomt, blijft het blad groeien maar wordt het wit. Deze witte bladeren zijn malser dan de groene bladeren. U kunt natuurlijk ook zelf een ‘molshoop’ op een plant maken om molsla op te kweken.

Paardenbloem behoort tot het botanische geslacht Taraxacum.
 

    Vorig scherm
© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!


Omdat alle tuinwerkzaamheden op een lager pitje staan, hebben wij ons verzendschema aangepast. Voorlopig verzenden wij de bestellingen1 keer per week.
Allium - Sierui
Alle bestellingen die uiterlijk op woensdag besteld en betaald zijn, worden de dinsdag erop verzonden. 

Zodra uw planten zijn verzonden, ontvangt u een e-mail van ons.

Heeft u vragen over de levertijd, neemt u dan gerust contact met ons op via de e-mail of telefonisch: 0545 725000.