Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
IJzerkruid

IJzerkruid

IJzerkruid is een groot plantengeslacht waarvan maar enkele soorten geschikt zijn voor het gebruik in een tuin. Ze lijken van een afstandje op Koninginnekruid, maar de afzonderlijke bloemen lijken op die van een Aster. IJzerkruid wil een plek in de zon op een grond die voldoende vocht bevat. Werk zo nodig flink compost door de grond, en ook een compostgift in het voorjaar wordt gewaardeerd. IJzerhard past goed achterin een grote border. Als buurplanten zijn bijv. Geitenbaard (Aruncus), Vaste zonnebloem (Helianthus), Adderwortel (Persicaria) en hoog Pijpenstrootje (Molinia) te gebruiken. IJzerkruid loopt pas laat in het voorjaar uit en het duurt enkele jaren voor ze volwassen zijn. Zet ze eventueel tot die tijd op een plaats waar ze niet teveel concurrentie van andere hoge planten hebben. IJzerkruid trekt veel vlinders en levert een goede snijbloem.

IJzerkruid behoort tot het botanische geslacht Vernonia.
 

    Vorig scherm
Bezig met laden...


© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!


Omdat alle tuinwerkzaamheden op een lager pitje staan, hebben wij ons verzendschema aangepast. Voorlopig verzenden wij de bestellingen1 keer per week.
Allium - Sierui
Alle bestellingen die uiterlijk op woensdag besteld en betaald zijn, worden de dinsdag erop verzonden. 

Zodra uw planten zijn verzonden, ontvangt u een e-mail van ons.

Heeft u vragen over de levertijd, neemt u dan gerust contact met ons op via de e-mail of telefonisch: 0545 725000.