Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Groot-kaasjeskruid

Groot kaasjeskruid

Groot kaasjeskruid behoort tot het geslacht van Malva's. De plant lijkt erg op Lavatera, maar is kleiner. Groot kaasjeskruid is een rijke bloeier voor een zonnige plek in goed doorlatende voedselrijke grond. Groot kaasjeskruid heeft te lijden van natte winters en houdt het daardoor vaak maar 2 jaar vol in de tuin. Daar staat tegenover dat u een heel seizoen van de bloemen heeft kunnen genieten. Na de bloei terugsnoeien vergroot de kans dat de plant een jaar langer leeft. Groot kaasjeskruid is een goede gatenvuller in de border, bijv. waar in het voorjaar bloembollen hebben gestaan. In het verleden werd Groot kaasjeskruid tegen allerlei ziekten en kwalen gebruikt. Nu wordt de plant nog gebruikt in kruidenthee waarbij de bloemblaadjes van de paarsrode soorten voor een mooie kleur van de thee zorgen. Goede buurplanten zijn Blauwe spirea (Caryopteris), Bossalie (Salvia) en Korenbloem (Centaurea).

Staat het Groot kaasjeskruid dat u zoekt hier niet onder? Kijk dan eens bij het botanische geslacht Malva. Mogelijk vindt u daar een goede vervanger.
 

    Vorig scherm
© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!