Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Japanse-aronsstaf

Japanse aronsstaf

Japanse aronsstaf behoort tot de familie van Aronskelkachtigen. De naam slaat op het feit dat de bloeikolf een knobbel heeft, en daardoor op een staf lijkt. Helaas zijn ze hier niet altijd winterhard. Zorg in ieder geval voor een flink pak blad in de winter en een goede afwatering. Dat laatste is te bereiken door bij het planten onderin het plantgat een paar centimeter puin of grind te gooien en de wortelkluit daar op te zetten. Japanse aronsstaf staat het liefst in de schaduw of halfschaduw in een humusrijke iets zure grond. Het is een bosplant waarvan het blad vaak al in de loop van de zomer verdwijnt. Omdat Japanse aronsstaf kleiner is dan de andere Arisaema's, kan deze soort ook prima in een pot gehouden worden en binnen overwinteren.

Staat de Japanse aronsstaf die u zoekt hier niet onder? Kijk dan eens bij het botanische geslacht Arisaema. Mogelijk vindt u daar een goede vervanger.
 

    Vorig scherm
© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!