Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Riet

Riet

Riet komt bijna wereldwijd voor. Ook in ons land kennen we uitgebreide rietvelden. Riet breidt zich sterk uit door wortelstokken en is daardoor niet geschikt voor de gewone tuin. Wel kan riet ingezet worden voor de waterzuivering in grote natuurlijke vijvers. Let er op dat de groeipunten van de wortelstokken door gewone vijverfolie heen dringen! Riet staat het liefst in de zon, maar ook halfschaduw wordt verdragen. In de zomer krijgt Riet grote bloempluimen, meest donkerpaars, die dan naar strogeel verkleuren. Er zijn van Riet ook bontbladige soorten gekweekt. Zet die bijv. in een grote dichte pot aan de rand van de vijver. Het blad van deze cultivars is te gebruiken voor het bloemschikken. Riet groeit vanwege zijn sterke uitlopers vaak maar matig in een krap kweekpotje. Geef ze na het uitplanten even de tijd om op gang te komen.

Riet behoort tot het botanische geslacht Phragmites.
 

    Vorig scherm


Op dit moment zijn er helaas geen planten uit deze groep leverbaar. Waarschijnlijk kunt u een goed alternatief vinden m.b.v. de zoekfunctie aan de linkerkant. Probeert u het anders over een tijdje nog eens.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.
 
 
 
CONTACT

KwaliteitsPlanten.nl
Needseweg 31
7271 AB  Borculo
0545 - 725000

contact@kwaliteitsplanten.nlFacebook   YouTube   Instagram  Pinterest

© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!