Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Aluinwortel

Aluinwortel

Aluinwortel maakt onderdeel uit van de Purperklokjes. Het betreft planten met de botanische naam Heuchera americana. Deze groep is minder doorgekweekt in bladkleur en -vorm dan de andere Purperklokjes. Aluinwortel laat zich goed combineren met andere bladplanten voor de (half)schaduwtuin zoals varens, Japans bosgras (Hakonechloa), Hosta (Hosta), Zenegroen (Ajuga), Kaukasische vergeet-mij-nietje (Brunnera) en Gevlekte dovenetel (Lamium). Aluinwortel wil graag wat schaduw en niet te droge, humeuze grond. Wel moet de grond goed waterdoorlatend zijn. Aan permanent natte grond heeft Aluinwortel een hekel. Geef in het voorjaar een gift compost. Sommige soorten Aluinwortel verhouten op den duur, neem de planten dan op en plant ze gewoon een stukje dieper in de grond. Als ze al te stakerig zijn, scheur de plant dan in stukken en herplant de jongste delen zodanig dat het bladrozet net boven de grond uitsteekt.

Staat de Aluinwortel die u zoekt hier niet onder? Kijk dan eens bij het botanische geslacht Heuchera. Mogelijk vindt u daar een goede vervanger.
 

    Vorig scherm
© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!