Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Vlinderlavendel

Vlinderlavendel

Vlinderlavendel is een verhoutende vaste plant (struikje) uit het Middellandse Zeegebied. Vlinderlavendel kenmerkt zich door het toefje bloemblaadjes bovenaan de bloeiaar. Helaas is Vlinderlavendel ons land niet goed winterhard. Zorg daarom voor een goed doorlatende grond, vooral in de winter en dek de planten af zodra het gaat vriezen. Vlinderlavendel verlangt volle zon en in tegenstelling tot andere lavendels, zure grond.
Snoei Vlinderlavendel na de bloei iets terug. Ze kunnen zware snoei minder goed verdragen dan Gewone lavendel. Het snoeien zorgt ervoor dat de planten compact en stevig blijven. Als Vlinderlavendel in de loop van de jaren te slordig wordt vervang ze dan door nieuwe. Vanwege zijn vorstgevoeligheid is Vlinderlavendel vooral geschikt voor gebruik in plantenbakken op een zonnig terras. Zet deze potten dan 's winters op een vorstvrije plek binnen en geef weinig water. Vlinderlavendel trekt veel vlinders en andere insecten.

Staat de Vlinderlavendel die u zoekt hier niet onder? Kijk dan eens bij het botanische geslacht Lavandula. Mogelijk vindt u daar een goede vervanger.
 

    Vorig scherm


Op dit moment zijn er helaas geen planten uit deze groep leverbaar. Waarschijnlijk kunt u een goed alternatief vinden m.b.v. de zoekfunctie aan de linkerkant. Probeert u het anders over een tijdje nog eens.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.
 
 
 
CONTACT

KwaliteitsPlanten.nl
Needseweg 31
7271 AB  Borculo
0545 - 725000

contact@kwaliteitsplanten.nlFacebook   YouTube   Instagram  Pinterest

© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!