Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Rode-sluiervaren

Rode sluiervaren

Rode sluiervaren maakt onderdeel uit van het grote geslacht Dryopteris. De Rode sluiervaren dankt zijn naam aan de mooie warme tinten waarmee het blad in het voorjaar uitloopt. Later in het jaar verkleurt het blad steeds meer naar lichtgroen. Zet voor de mooiste kleuren een Rode sluiervaren in halfschaduw. De grond moet humusrijk zijn. Deze varen behoudt zijn blad in de winter. Wel kan het blad wat vorstschade oplopen. Knip het lelijke blad eind maart van de plant. Rode sluiervarens zijn polvormend, woekeren niet en passen prima in een bos- of (half)schaduwtuin. Bij aanplant in de nazomer en herfst is het verstandig om de varen de eerste winter af te dekken met een pak blad. Het blad van Rode sluiervaren wordt graag gebruikt bij het bloemschikken.

Staat de Rode sluiervaren die u zoekt hier niet onder? Kijk dan eens bij het botanische geslacht Dryopteris. Mogelijk vindt u daar een goede vervanger.
 

    Vorig scherm
© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!