Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Prachtriet

Prachtriet

Prachtriet behoort tot de meest bekende siergrassen. Het zijn polvormende, redelijk snel groeiende planten met rietachtig blad dat in de herfst mooi verkleurt. De hoogte kan variëren van kniehoogte tot meer dan 2 meter. Fraai zijn de soorten Prachtriet met wit of geel gestreept blad. Ook de soorten met gevlekt blad zijn bijzonder, zie Zebragras (Miscanthus) (Miscanthus). Prachtriet kan zowel solitair als in groepen gebruikt worden. Het liefst staat Prachtriet op een plek in de zon op normale grond, maar ook halfschaduw wordt prima verdragen. De bloei van Prachtriet begint in de nazomer en is spectaculair. De uitgebloeide pluimen geven een mooi winterbeeld. Er zijn enkele soorten die alleen na een lange warme zomer bloeien. Knip Prachtriet pas in het voorjaar terug, zodra de jonge scheuten tussen de oude stengels zichtbaar worden. Het zijn veelzijdige planten die in geen enkele tuin of border mogen ontbreken.

Prachtriet behoort tot het botanische geslacht Miscanthus.
 

    Vorig scherm
Bezig met laden...


© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!


Omdat alle tuinwerkzaamheden op een lager pitje staan, hebben wij ons verzendschema aangepast. Voorlopig verzenden wij de bestellingen1 keer per week.
Allium - Sierui
Alle bestellingen die uiterlijk op woensdag besteld en betaald zijn, worden de dinsdag erop verzonden. 

Zodra uw planten zijn verzonden, ontvangt u een e-mail van ons.

Heeft u vragen over de levertijd, neemt u dan gerust contact met ons op via de e-mail of telefonisch: 0545 725000.