Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Rabarber

Rabarber

Rabarber maakt onderdeel uit van het geslacht Rheum dat naast de eetbare soort (rhabarbarum) ook veel andere forse planten kent. Rabarber wil een vruchtbare, goed losgewerkte grond, het liefst matig vochtig en in de volle zon. Rabarber is door zijn grote blad en mooie bloeiwijze goed als solitair 'voor de sier' te gebruiken, maar als het u om de opbrengst van de stelen gaat, dan kunt u het beste de bloeiwijze verwijderen. Regelmatige bemesting bevordert een goede opbrengst. Doe dit in het vroege voorjaar en na de oogst met bijv. gedroogde koemestkorrels en een flinke laag compost. Begin pas met het oogsten in het tweede of derde jaar na aanplant. Haal niet alle stelen weg; dit put de Rabarber teveel uit. Laat ongeveer een kwart van de stelen staan. Oogst de stelen door ze met een draaiende beweging van de plant te trekken i.p.v. te snijden. Stop met oogsten na eind juni zodat de plant zich kan herstellen.

Staat de Rabarber die u zoekt hier niet onder? Kijk dan eens bij het botanische geslacht Rheum. Mogelijk vindt u daar een goede vervanger.
 

    Vorig scherm
© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!