Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
   
Citroengras

Citroengras

Citroengras is een geslacht van grassen met weinig sierwaarde, maar die vooral gehouden worden vanwege hun gebruikswaarde. Veel sierwaarde hebben ze niet. De bladeren geuren naar citroen. De planten worden daarom wel ingezet om insecten te verdrijven, zowel in de biologische tuinbouw als in een pot op het terras. Het blad van Citroengras vormt de basis voor Citronella. Ook op culinair gebied is Citroengras waardevol. Het blad heeft een citroensmaak en is zowel vers als gedroogd te gebruiken bij vlees- en visgerechten. Ook is er een frisse thee van te trekken. Citroengras is een leuke aanvulling in de kruidentuin. De planten zijn niet goed winterhard, maar laten zich prima in een pot binnen overwinteren.

Citroengras behoort tot het botanische geslacht Cymbopogon.
 

    Vorig scherm


Op dit moment zijn er helaas geen planten uit deze groep leverbaar. Waarschijnlijk kunt u een goed alternatief vinden m.b.v. de zoekfunctie aan de linkerkant. Probeert u het anders over een tijdje nog eens.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.
 
 
 
CONTACT

KwaliteitsPlanten.nl
Needseweg 31
7271 AB  Borculo
0545 - 725000

contact@kwaliteitsplanten.nlFacebook   YouTube   Instagram

© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!