Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Kuiflavendel

Kuiflavendel

Kuiflavendel is een verhoutende vaste plant (struikje) uit het Middellandse Zeegebied. Kuiflavendel kenmerkt zich door het toefje bloemblaadjes bovenaan de bloeiaar. Helaas is Kuiflavendel ons land niet goed winterhard. Zorg daarom voor een goed doorlatende grond, vooral in de winter en dek de planten af zodra het gaat vriezen. Kuiflavendel verlangt volle zon en in tegenstelling tot andere lavendels, zure grond.
Snoei Kuiflavendel na de bloei iets terug. Ze kunnen zware snoei minder goed verdragen dan Gewone lavendel. Het snoeien zorgt ervoor dat de planten compact en stevig blijven. Als Kuiflavendel in de loop van de jaren te slordig wordt vervang ze dan door nieuwe. Vanwege zijn vorstgevoeligheid is Kuiflavendel vooral geschikt voor gebruik in plantenbakken op een zonnig terras. Zet deze potten dan 's winters op een vorstvrije plek binnen en geef weinig water. Kuiflavendel trekt veel vlinders en andere insecten.

Staat de Kuiflavendel die u zoekt hier niet onder? Kijk dan eens bij het botanische geslacht Lavandula. Mogelijk vindt u daar een goede vervanger.
 

    Vorig scherm
© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!