Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
   
Tolmiea

Tolmiea - Kindje-op-moeders-schoot

Tolmiea is een plantengeslacht uit Noord-Amerika met maar 1 soort, nl. Tolmiea menziesii. Binnen deze soort zijn weer cultivars gekweekt met verschillende bladkleuren. We kennen Tolmiea vooral als kamerplant, maar de plant is in ons klimaat voldoende winterhard om buiten te houden. Het kenmerkende van Tolmiea zijn de jonge plantjes die gaan groeien op de plaats waar het blad aan de bladsteel vast zit. Deze kindjes zijn weer uit te planten. Daarnaast verspreidt Tolmiea zich ook door uitlopers en kan zo een mooie bodembedekking vormen. Tolmiea staat graag in de (half)schaduw op humeuze grond die aan de zure kant mag zijn. Tolmiea is heel geschikt als bosplant, bijv. samen met varens.
 


Op dit moment zijn er helaas geen planten uit deze groep leverbaar. Waarschijnlijk kunt u een goed alternatief vinden m.b.v. de zoekfunctie aan de linkerkant. Probeert u het anders over een tijdje nog eens.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.
 
 
 
CONTACT

KwaliteitsPlanten.nl
Needseweg 31
7271 AB  Borculo
0545 - 725000

contact@kwaliteitsplanten.nlFacebook   YouTube   Instagram

© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!