Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
   
Schildpadbloem

Schildpadbloem

De naam Schildpadbloem wordt gebruikt voor zowel planten uit het geslacht Chelone als Penstemon. Omdat er behalve de vorm van de bloem niet zoveel overeenkomsten zijn, hierna een beschrijving van de afzonderlijke geslachten.

Chelone: Deze Schildpadbloem is een sterke, rechtopgaande vaste plant die het op vrijwel elke plek doet. Alleen mag de grond in de zomer tijdens de bloei niet uitdrogen. Goede buurplanten van Schildpadbloem zijn Jacobsladder (Polemonium), Eendagsbloem (Tradescantia) en Siberische iris (Iris). Het zijn planten die betrouwbaar elk jaar weer terugkomen en een goede snijbloem geven.

Penstemon: Deze Schildpadbloem kent een heel scala aan kleuren en bloeit rijk. Helaas zijn lang niet alle cultivars betrouwbaar winterhard omdat onze winters over het algemeen te nat zijn. Schildpadbloem verlangt dan ook een goed doorlatende grond in de volle zon. Dek ze voor de zekerheid ook wat af in een strenge winter. De 'digitalis' soorten komen de meeste winters wel goed door zonder extra zorg. Schildpadbloem bloeit lang door, maar knip ze toch midden september helemaal terug zodat de planten hun energie in nieuwe scheuten kunnen steken. Combineer deze Schildpadbloem met bijv. Duizendblad (Achillea), Zonnehoed (Rudbeckia, Echinacea), Duifkruid (Scabiosa) en Bossalie (Salvia).

Schildpadbloem behoort tot het botanische geslacht Penstemon en Chelone.
 

    Vorig scherm
© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!