Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Daslook

Daslook

Daslook behoort tot het geslacht Look. Het loof sterft vaak al tijdens de bloei af. 's Zomers lijkt de plant dan ook helemaal verdwenen, maar het volgend voorjaar komt hij vroeg weer terug met prachtig frisgroen blad. Combineer Daslook met laat opkomende grootbladige planten zoals Schout-bij-nacht (Rodgersia). Die vullen dan prima het gat dat ontstaat nadat Daslook in zomerrust is gegaan. Daslook staat graag op een plek in de halfschaduw op normale grond. Op een ideale standplaats kan de plant zich sterk uitbreiden.
Het blad van Daslook ruikt sterk naar knoflook en uien en kan verwerkt worden in soepen, salades, marinades en pesto. De bloemen van Daslook zijn prima op de vaas te houden, maar hou dan wel rekening met de sterke geur van de bladeren. In de tuin schijnt Daslook vanwege zijn geur katten op een afstand te houden.

Staat het Daslook dat u zoekt hier niet onder? Kijk dan eens bij het botanische geslacht Allium. Mogelijk vindt u daar een goede vervanger.
 

    Vorig scherm
© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!