Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Mariagras

Mariagras

Mariagras is een gras dat hier en daar nog in het wild voorkomt. De plant vormt wortelstokken waar nieuwe planten uit groeien. Mariagras verspreidt een karamel-achtige geur en werd om die reden in vroegere tijden voor kerkdeuren gestrooid. Nu nog wordt Mariagras in Rusland en Polen gebruikt als smaakstof in wodka. Indianen in Noord-Amerika gebruikten Mariagras om muggen te verdrijven. Gedroogde en in elkaar gevlochten halmen kunnen als wierook gebruikt worden en verspreiden dan een heerlijke zoete geur. Mariagras staat graag in normale tot vochtige grond op een plek in de zon tot lichte schaduw. Vanwege zijn woekerneigingen kunt u Mariagras het beste toepassen in een weidebeplanting.

Mariagras behoort tot het botanische geslacht Hierochloe.
 

    Vorig scherm


Op dit moment zijn er helaas geen planten uit deze groep leverbaar. Waarschijnlijk kunt u een goed alternatief vinden m.b.v. de zoekfunctie aan de linkerkant. Probeert u het anders over een tijdje nog eens.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.
 
 
 
CONTACT

KwaliteitsPlanten.nl
Needseweg 31
7271 AB  Borculo
0545 - 725000

contact@kwaliteitsplanten.nlFacebook   YouTube   Instagram  Pinterest

© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!