Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header

Kan ik in de zomer wel vaste planten in de tuin zetten?

Regelmatig krijgen wij de vraag of er in de zomer wel vaste planten in de tuin gezet kunnen worden. Wij vertellen u daar graag iets over.

Planten halen hun voeding en water binnen via haarworteltjes. Als ze verplant worden, beschadigen deze worteltjes snel. Dat is nauwelijks te voorkomen. Daarom heeft een plant na het uitplanten ook altijd even tijd nodig om verder te kunnen groeien.
KwaliteitsPlanten.nl
Planten die in de zomer vanuit de volle grond verplaatst worden hebben het extra zwaar, omdat er dan veel haarworteltjes verloren gaan. Bij vaste planten die in potjes opgekweekt zijn speelt dit veel minder omdat de wortelkluit bij het uitplanten intact blijft.
Al onze vaste planten zijn opgekweekt in potjes! U kunt dus zonder problemen ook ’s zomers planten aanschaffen en uitplanten.

Wel is het goed om op enkele punten te letten, zeker bij droog en warm weer.
  Plant bij voorkeur niet midden op de dag in de felle zon. Beter is het om dat bij bewolkt weer te doen, of tijdens de avonduren.
  Laat de wortelkluit voor het uitplanten volzuigen in een bak water.
  Maak het plantgat minstens 2x zo groot als de wortelkluit.
  Meng eventueel wat potgrond of compost door de uitgegraven grond.
  Plaats de plant, vul het gat aan met de uitgegraven grond, en druk de grond stevig aan.
  Voorkom dat de grond rond de plant bol staat. Zorg eerder dat de grond wat schotelvormig is aangebracht, om te voorkomen dat bij het watergeven het water wegspoelt.
  Geef royaal water, en blijf dit nog een tijdje doen. Zeker bij een periode van warm en droog weer.

Als u volgens deze richtlijnen uw vaste planten in de tuin zet, kan het haast niet fout gaan. Twijfelt u, of heeft u vragen, dan kunt u altijd even contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag!  
 

© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!