Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
In de Spotlights!

Sommige planten verdienen meer aandacht.
Daarom zetten we regelmatig een groep planten in de spotlights.
Probeer ze eens in uw tuin en laat u verrassen!

Deze keer presenteren wij het geslacht Liriope.

Liriope's hebben grasachtig groenblijvend blad. De bloemen lijken op de voorjaarsbloeiende blauwe druifjes, maar Liriope's bloeien in het najaar. Ze gaan daarmee vaak door tot de eerste vorst.
Ze zijn door hun uiterlijk ook heel geschikt voor een moderne strakke tuin. Plant ze dan eens in groepen van 7 tot 10 stuks.
Liriope's kunnen op bijna alle standplaatsen, maar in de volle schaduw bloeien ze minder goed. Het liefst staan ze in een lichtzure en humeuze grond. Ook droogte wordt vrij goed verdragen.
Het zijn sterke vaste planten, maar over de wintervastheid doen verschillende verhalen de ronde. Een beetje afdekken bij hele strenge vorst kan in ieder geval geen kwaad. Omdat ze groenblijvend zijn kan het blad er na de winter niet zo fris meer uit zien. Knip het gewoon af.

Soms komt het voor dat Liriope's slecht bloeien. Dat kan te maken hebben met een standplaats die niet ideaal is. Probeer ze dan eens op een andere plaats. Ook zijn er in de beginperiode dat Liriope's in de belangstelling kwamen, klonen vermeerderd die slecht bloeien. Door strenge selectie leveren wij alleen maar goedbloeiende soorten. Een andere oorzaak van slechte bloei kan slakkenvraat zijn. In de zomer vreten slakken graag de nog nauwelijks zichtbare knoppen en stengels van de bloei. Zeker als de Liriope's in het verleden wel goed gebloeid hebben, kunt u hier de oorzaak zoeken. Strooi eventueeel in de voorzomer en zomer eens wat milieuvriendelijke slakkenkorrels rond de planten (EcoStyle)

Hieronder ziet u de soorten Liriope die momenteel leverbaar zijn.
Wij zijn heel benieuwd naar uw ervaringen met Liriope's!
 

© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!