Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
   

Blog - Slakken


Slakken

Slakken hebben door hun slijmlaag niet veel natuurlijke vijanden. Vogels, egels, spitsmuizen en loopkevers eten wel graag slakken. Zorg er dus voor dat u deze dieren in de tuin krijgt. Bijvoorbeeld door struiken en vogelhuisjes te plaatsen en takkenbossen neer te leggen waar egels, muizen en kevers onder kunnen wonen.

Slakken zijn ook te weren door rondom de gevoelige planten iets neer te leggen waar ze een hekel aan hebben, bijv. koffiedik, fijngemalen eierschalen, grof brekerszand, scherp grind of schelpen.

Is het toch nodig om de slakken te bestrijden, grijp dan niet pas in als de planten al flink zijn aangevreten maar begin vroeg in het voorjaar met het stooien van milieuvriendelijke slakkenkorrels van bijv. Ecostyle. Daarmee roeit u direct de eerste generatie slakken na de winter uit, waardoor nakomelingen uitblijven.

Een andere natuurvriendelijke methode is m.b.v. aaltjes, bijv. van Biocontrole. De aaltjes dringen in de slak en zorgen er voor dat de slak stopt met vreten en daardoor sterft.

Ook met biervallen zijn slakken te vangen. Graaf potjes van bijv. pindakaas of jam tot de rand in de grond en vul ze met een laagje bier. De slakken komen hier op af, drinken zich dronken en verdrinken vervolgens. Alcoholvrij bier werkt niet.

Slakken hebben een hekel aan koper omdat ze bij aanraking een stroomprikkel voelen. U kunt bijv. een afgestripte installatie-stroomdraad rondom slakgevoelige planten leggen. Kant en klare afschrikmiddelen van koper kunt u kopen bij o.a. Kopersporen en Huis & Comfort. Slakken zijn slim. Zorg er dus voor dat ze niet via een sluiproute de koperbarrière weten te ontwijken en alsnog uw planten aanvreten.

Verder worden er op internet gels en plastic vallen aangeboden. Zoek in een zoekmachine bijv. op 'slakken stoppen', en u krijgt allerlei adviezen en producten aangeboden.


Heeft u ook goede ervaringen met het bestrijden van slakken? Stel andere tuiniers daarvan op de hoogte door hieronder een reactie te schijven.

Wilt u blogs lezen over andere onderwerpen, klik dan hier.


 

  Harry         Reacties (1)

Reacties (1)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties

© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!


Omdat alle tuinwerkzaamheden nu op een lager pitje staan houden wij ook even een winterstop.

Wij starten dinsdag 29 januari weer met het verzenden van planten. In de tussentijd kunt u wel gewoon bestellen. Zodra uw planten zijn verzonden krijgt u daarvan per e-mail bericht.
Als het bij onze start zowel 's nachts als overdag vriest, dan stellen wij het verzenden uit totdat het weer het toelaat.

Tijdens de winterstop blijven wij via telefoon en e-mail bereikbaar.