Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header

Pakketten ontworpen door Jacqueline van der Kloet

Sinds het begin van haar studie voor tuin- en landschapsarchitect is Jacqueline van der Kloet altijd gefascineerd geweest door planten en de mogelijke onderlinge combinaties daarvan. Aanvankelijk werkte zij veel met combinaties van vaste planten en heesters maar toen begin jaren ’90, door een gelukkig toeval, de voorjaarsbloembollen op haar pad kwamen, raakte zij daardoor gefascineerd. Sinds dat moment heeft zij voortdurend geëxperimenteerd met voorjaarsbollen in haar eigen tuin, De Theetuin’ in Weesp. En het is niet voor niets dat het ‘Bloembollenfestijn’, jaarlijks in het derde weekend van april, een van de belangrijkste evenementen van het jaar in deze tuin is.

Jacqueline is uitgegroeid tot een echte specialist op het gebied van combinaties van voorjaarsbloembollen en dan gaat het om combinaties van bollen onderling, maar ook van bollen met vaste planten, siergrassen, bodembedekkers en heesters. Inmiddels heeft zij vele projecten waarin voorjaarsbloembollen een hoofdrol spelen op haar naam staan, zowel in binnen- als buitenland, waaronder de Keukenhof, de Efteling en Artis Zoo in Nederland, Schloss Ippenburg, het Gräflicher Park in Bad Driburg en de Botanischer Garten van Gütersloh in Duitsland, de Lurie Garden in Chicago en Battery Park in New York in de Verenigde Staten en in Japan een stadsparkje in Yokohama (Shinko Central Square) en het themapark Huis Ten Bosch in Nagasaki.

Daarnaast werkt zij ook veel met combinaties van vaste planten, vooral in het openbaar groen, zoals in het Lineair Park, een stadspark aan de buitenrand van Blaricum, een aantal parken in de nieuwe wijk Weespersluis in Weesp, een deel van Het Park in Rotterdam en heel recent het Park of Dutch Dreams in Doetinchem.
Aparte vermelding verdient de Floriade 2022 in Almere, waarvoor zij de beplantingsplannen heeft gemaakt voor een groot deel van de toekomstige openbaargroenstroken. Deze groenstroken en kavels op de Floriade hebben een uniek ontwerp gekregen. Van de planten die gebruikt zijn, begint de botanische naam steeds met dezelfde letter. Elke letter uit het alfabet komt aan bod.

Wij als team van KwaliteitsPlanten.nl, voelen ons bijzonder vereerd dat Jacqueline diverse plantencombinaties voor ons heeft willen ontwerpen. Gezien haar grote ervaring, zijn wij er van overtuigd dat haar ontwerpen een verrijking voor uw tuin zullen zijn! U ziet haar ontwerpen hieronder staan.
 


Op dit moment zijn er helaas geen planten uit deze groep leverbaar. Waarschijnlijk kunt u een goed alternatief vinden m.b.v. de zoekfunctie aan de linkerkant. Probeert u het anders over een tijdje nog eens.
Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.Jacqueline van der Kloet heeft meerdere boeken geschreven waarin combinaties van planten en/of bloembollen centraal staan.

Tuinen van Nu (ISBN 9 789462 500099 - Forte Uitgevers BV in Baarn)
Kleur je Tuin (ISBN 9 789462 500167 - Forte Uitgevers BV in Baarn)
Colour your Garden (ISBN 9 789462 501768 - Forte Uitgevers BV in Baarn)
Een jaar in mijn tuin (ISBN 9 789082 9566603 - HL Books en Forte Uitgevers)
A year in my garden (ISBN 9 789082 683691)
Ein Jahr in meinem Garten (ISBN 9 783833 875908)
Bollenwijzer (ISBN 9 789056 159283 - Uitgegeven november 2022)

Klik hier om de boeken van Jacqueline op Bol.com te zien.

Klik hier om de website van Jacqueline te bezoeken.

 


 
 
 
CONTACT

KwaliteitsPlanten.nl
Needseweg 31
7271 AB  Borculo
0545 - 725000

contact@kwaliteitsplanten.nlFacebook   YouTube   Instagram  Pinterest

© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!


Omdat alle tuinwerkzaamheden op een lager pitje staan, hebben wij ons verzendschema aangepast. Voorlopig verzenden wij de bestellingen1 keer per week.
Allium - Sierui
Alle bestellingen die uiterlijk op woensdag besteld en betaald zijn, worden de dinsdag erop verzonden. 

Zodra uw planten zijn verzonden, ontvangt u een e-mail van ons.

Heeft u vragen over de levertijd, neemt u dan gerust contact met ons op via de e-mail of telefonisch: 0545 725000.