Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header

Nazomer en herfst, het vergeten tuinseizoen.....

Aan het eind van de zomer worden de activiteiten in de tuin vaak op een laag pitje gezet. Vaak wordt gedacht dat de nazomer en herfst geen goed tijdstip zijn voor veranderingen in de tuin, maar niets is minder waar.
Nazomer Vaste Planten
In het verleden was het juist gebruikelijk om de tuin in het naseizoen te veranderen en om nieuwe planten een plekje te geven. Tegenwoordig ligt het accent meer op het voorjaar, terwijl het voor veel planten juist beter is om in de nazomer geplant te worden.

De voordelen van het uitplanten van vaste planten, siergrassen en varens in de nazomer en herfst op een rijtje:

  U kunt goed zien waar u iets wilt veranderen in de tuin of waar er gaten in de beplanting zitten. In het voorjaar is dat minder duidelijk zichtbaar of is het misschien weer vergeten.
  In de nazomer is de grond nog warm en vochtig. Daardoor slaan de planten gemakkelijk aan.
  De planten krijgen niet meer te maken met extreem warm of droog weer. Ook de luchtvochtigheid is in het naseizoen gunstiger voor een goede start.
  In het voorjaar moeten vaste planten ook veel energie steken in het groeien in de hoogte en in de bloei. Dat hoeft in het najaar niet. Nu kan alle energie naar de groei van de wortels gaan.
  Het assortiment aan vaste planten is in de nazomer en herfst groter dan in het voorjaar. De planten die in de zomer zijn gekweekt zijn nu in een prima conditie om te verhuizen naar uw tuin.
  Combineer het aanplanten van vaste planten eventueel met het planten van bloembollen.

Het is aan te raden om planten die u vanaf half oktober plant, de eerste winter af te dekken met blad of stro. Zo voorkomt u schade aan de wortels bij strenge vorst.

Natuurlijk zijn er ook vaste planten waarmee u beter tot het voorjaar kunt wachten omdat ze minder goed tegen onze winters kunnen. Bijvoorbeeld sommige soorten Verbena, Fuchsia en Penstemon. In de webwinkel staat bij elke plant een indicatie hoeveel graden vorst de plant kan hebben.

Twijfelt u, of heeft u vragen, dan kunt u altijd even contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag!
 
 

© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!