Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header

Bladluizen, Engerlingen, Naaktslakken, Taxuskever

U heeft een mooie tuin met prachtige vaste planten, en plotseling ziet u een aantasting.....   Vaak lost het 'probleem' zich vanzelf wel op na verloop van tijd; de natuur vindt zijn eigen weg wel. Maar soms kan het handig zijn om daar een handje bij te helpen.
Wij zijn in contact gekomen met Biocontrole, een gerenommeerd bedrijf in biologische plaagbestrijding. Onderstaande informatie is in overleg met hen opgesteld. Wij bevelen Biocontrole van harte bij u aan!
Wilt u hun webwinkel bezoeken? Klik dan hier.

Effectieve bestrijding
Voor de bestrijding van een aantal plagen is biologische of geïntegreerde bestrijding beduidend effectiever dan chemische bestrijding. Wettelijke toelatingen vormen geen beperking. De in te zetten producten zijn onschadelijk voor mens en dier en voor de gewassen. Tegen biologische bestrijding ontwikkelt zich geen resistentie zoals tegen bestrijding met chemische middelen.
Om deze redenen zet Biocontrole zich in om ook in de toekomst een even waardevolle als natuurvriendelijke bijdrage te leveren aan duurzame gewasbescherming.


Bladluizen
Luizen op groenten, fruit en siergewassen remmen de normale groei en ontwikkeling van stengels en blad en zorgen ook voor groeimisvorming. Ze voeden zich met plantsap, veroorzaken groeiremming en -misvorming in planten en brengen plantenvirussen over.
Omdat bladluizen niet alle suikers uit het plantsap nodig hebben scheiden ze die uit in de vorm van plakkerige druppels, honingdauw genaamd. Op de honingdauw groeit de zwarte roetdauwschimmel. Honingdauw en roetdauw veroorzaken vervuiling op terrassen, auto’s, ramen, tuinmeubilair, tenten, caravans e.d. Vooral lindebomen en esdoorns zijn berucht om luisaantasting. Niet zozeer vanwege schade aan de bomen, maar juist om de vervuiling als gevolg van de luizen.
Voor de bestrijding van bladluis heeft Biocontrole een natuurvriendelijke oplossing in de vorm van larven van inheemse Lieveheersbeestje. Door deze larven in te zetten kan bladluis biologisch worden bestreden. De larven worden bij gespecialiseerde bedrijven gekweekt en hebben het voordeel dat ze niet weg vliegen. Ze eten, naarmate ze groter worden, steeds meer luizen, tot 100-150 per dag in het volgroeide stadium. Dan verpoppen ze tot kever, die ook luizen eet. Zolang er nog luis in de boom is vliegen de kevers niet weg en zetten eieren af. Daaruit komen opnieuw larven.
Klik hier voor meer informatie over bladluizen op de website van Biocontrole.


Emelten
Langpootmuggen leggen eieren in gras en bij kruidachtige planten zoals groenten en zachtere heesters. De larven, emelten genaamd, eten het gras of het gewas juist boven de grond af. Het gevolg is dat zaailingen of planten afsterven en er ontstaan kale plekken in het gras.
Voor de bestrijding van de emelten heeft Biocontrole een natuurvriendelijke oplossing in de vorm van insect-parasitaire nematoden. Dat zijn microscopisch kleine aaltjes die de emelten parasiteren. De aaltjes zoeken de emelten op in de grond en kruipen in de emelten. Ze maken hen ziek zodat de emelten dood gaan, voordat zij uitgroeien tot schadelijke langpootmuggen.
Nematoden zijn op verschillende manieren toe te passen. Voor in de particuliere tuin kan dat met de gieter of handspuit.
Klik hier voor meer informatie over emelten op de website van Biocontrole.


Engerlingen
Engerlingen zijn larven van verschillende soorten bladsprietkevers, zoals rozekever, meikever, sallandkever e.d. Engerlingen eten aan de wortels van gras, sierplanten, groente- en fruitgewassen en brengen daarmee forse schade toe aan de planten.
Voor de bestrijding van engerlingen heeft Biocontrole een natuurvriendelijke oplossing in de vorm van insect-parasitaire nematoden. Dat zijn microscopisch kleine aaltjes die de engerlingen parasiteren. De aaltjes zoeken de engerlingen op in de grond en kruipen in de larven. Ze maken hen ziek zodat de engerlingen dood gaan, voordat zij uitgroeien tot schadelijke kevers.
Klik hier voor meer informatie over engerlingen op de website van Biocontrole.


Naaktslakken
Bij vochtig weer kunnen naaktslakken massaal voorkomen en van blad van sierplanten en groenten eten. Jonge planten worden soms totaal weg gegeten.
Voor de bestrijding van de slakken heeft Biocontrole een natuurvriendelijke oplossing in de vorm van insect-parasitaire nematoden. Dat zijn microscopisch kleine aaltjes die de slakken parasiteren. De aaltjes zoeken de slakken op in en op de grond en kruipen in de slakken. Ze maken hen ziek zodat de slakken dood gaan, voordat zij meer schade aanrichten aan uw planten.
Nematoden zijn op verschillende manieren toe te passen. Voor in de particuliere tuin kan dat met de gieter of handspuit.
Klik hier voor meer informatie over naaktslakken op de website van Biocontrole.


Taxuskever larven
Taxuskever en andere snuitkevers hebben schadelijke larven die de wortels en stambasis van sierplanten en fruitgewassen beschadigen. Groeistagnatie en uitval van planten zijn daarvan het ongewenste gevolg. Schade van de kever is te herkennen aan gekartelde randen van bladeren van aangetaste planten.
Voor de bestrijding van de larven heeft Biocontrole een natuurvriendelijke oplossing in de vorm van insect-parasitaire nematoden. Dat zijn microscopisch kleine aaltjes die de larven parasiteren. De aaltjes zoeken de larven op in de grond en kruipen in de larven. Ze maken hen ziek zodat de larven dood gaan, voordat zij uitgroeien tot schadelijke kevers.
Nematoden zijn op verschillende manieren toe te passen. Voor in de particuliere tuin kan dat met de gieter of handspuit.
Klik hier voor meer informatie over taxuskever op de website van Biocontrole.


Miljoenpoten
De meeste miljoenpoten zijn opruimers van dood organisch materiaal. Bij aanwezigheid van grote aantallen en van schadelijke soorten eten ze ook
aan de wortels van planten en van gras. Groeiachterstand en een zwakkere plant of grasmat zijn daarvan het gevolg.
Voor de bestrijding van de miljoenpoten heeft Biocontrole een natuurvriendelijke oplossing in de vorm van insect-parasitaire nematoden. Dat zijn microscopisch kleine aaltjes die de miljoenpoten parasiteren. De aaltjes zoeken de miljoenpoten op in de grond en kruipen in de miljoenpoten. Ze maken hen ziek zodat de miljoenpoten dood gaan, voordat zij meer schade aanrichten aan uw planten.
Nematoden zijn op verschillende manieren toe te passen. Voor in de particuliere tuin kan dat met de gieter of handspuit.
Klik hier voor meer informatie over miljoenpoten op de website van Biocontrole.


 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies

© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!