Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header

Bestrijding van ‘beestjes’ of schimmel op de planten 


Bij ons op de kwekerij kiezen wij ervoor om zo weinig mogelijk met bestrijdingsmiddelen te werken op onze planten.

Wij hebben moedervelden, hier staan de planten in de volle grond en wij hebben pottenvelden, op de pottenvelden staan de planten per 24 in een kist. De planten staan zowel buiten als in onze kassen. 

Bij onze moederplanten vinden wij zo af en toe een luis of een beetje meeldauw niet erg en dit kan er juist ook voor zorgen dat de planten die wij kweken juist een natuurlijke afweer krijgen.
Op het pottenveld proberen wij zo veel mogelijk te voorkomen dat er planten last krijgen van bijvoorbeeld luis of meeldauw. Maar ook hier tolereren wij dat er een luis of een schimmel in kan zitten, zolang de plant er geen last van heeft.

Wanneer op de kwekerij op de moedervelden, of op het pottenveld toch blijkt dat het nodig is de planten te behandelen kiezen wij in eerste instantie voor een plantversterker. Wij kijken naar de behoeften van de plant, daarom hebben we ook 6 verschillende potgrondmengsels. Soorten die van droogte houden hebben snel last van wortel/voetrot, daarom kweken wij die planten ook al in een potgrondmengsel die het water snel afvoert. Hierdoor hebben die planten minder last van wortel/voetrot. Verder proberen wij de planten weerbaarder te maken door ze een paar keer te spuiten met verschillende plantversterkers. Dit begint bij ons al op de stekafdeling.

Ook maken wij gebruik van nematoden (aaltjes) deze nematoden kunnen we inzetten tegen de larve van de taxuskever of bijvoorbeeld roofmijt tegen spint.
Wanneer behandelen met aaltjes of roofmijt onvoldoende heeft gewerkt kiezen we voor biologische bestrijding. In de kassen kunnen we goed biologische gewasbescherming toepassen, dit doordat het een meer gesloten circuit is. Indien mogelijk behandelen wij de planten in de buitenteelt ook biologisch. Wij zullen onze planten echter pas behandelen voor of na de bloei zodat insecten hier geen hinder aan ondervinden.

Wij proberen dus steeds minder chemie toe te passen, maar helemaal zonder lukt ons jammer genoeg nog niet.

Als wij op onze webwinkel verzendlocatie planten met wat luis of meeldauw binnenkrijgen behandelen wij dit zelf op locatie nog met Ecostyle of Pokon biologische middelen.
Dit kunt u dan nog ruiken wanneer de doos met planten geopend wordt.

Wij behandelen onze planten niet met neonicotinoïden. Dit doen wij niet meer in verband met de bijensterfte. Gelukkig zijn bijna alle werkzame stoffen in de soort van neonicotinoïden al verboden. Alleen de werkzame stof acetamiprid is nog toegelaten, maar deze gebruiken wij op onze kwekerij niet.


Meer lezen over neonicotinoïden
 
 

© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!