nieuwsbrief kop


Maart 2016


Geachte lezer,

Fijn dat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrieven van KwalilteitsPlanten.nl.
Hierbij ontvangt u de 'vroege voorjaars'-nieuwsbrief van 2016. Wij hopen dat u deze met plezier leest.


TERUGBLIK

Bij de start van een nieuw jaar kijk je altijd even terug naar het voorbije jaar. Natuurlijk moet dat administratief, maar belangrijker is hoe wij het jaar ervaren hebben. Dat is in één woord geweldig! We kunnen terugzien op mooie bestellingen van zowel trouwe als nieuwe klanten. Er zijn veel persoonlijke contacten geweest via telefoon, e-mail of bij het afhalen van de planten. Dat stellen wij bijzonder op prijs! Een webwinkel kan afstandelijk zijn, maar wij proberen daar anders mee om te gaan. Hartelijk dank voor uw bijdrage daarin!
Het jaar 2015 is voor KwaliteitsPlanten.nl een mooi jaar geweest. De bekendheid van onze webshop is flink toegenomen waardoor de omzet flink gegroeid is. Daar zijn we zeer content mee. Vanwege de drukte moest er versterking komen. Zoals u mogelijk al wel heeft gemerkt, is Jantien KwaliteitsPlanten.nl komen versterken. Naast het algemene werk richt zij zich ook op social media.


ASSORTIMENT

Ons assortiment aan vaste planten blijft groeien. De teller staat nu op ca. 3.000 soorten die uit voorraad leverbaar zijn. Benieuwd naar de laatst toegevoegde soorten? Klikt u hier maar eens. Daar ziet u ook een link staan naar de soorten die binnenkort aan de webwinkel toegevoegd worden. Houd dus de categorie met nieuwe planten in de gaten. Ons streven is om een zo breed mogelijk scala aan vaste planten aan te bieden, waaronder soorten die nieuw op de markt zijn. Heeft u suggesties, laat het ons weten!


INFORMATIE BIJ DE PLANTEN

Regelmatig krijgen wij de vraag hoeveel planten je nu eigenlijk op een vierkante meter moet zetten of hoe ver ze uit elkaar geplant moeten worden. Vanaf nu kunt u deze informatie bij elke plant in de webwinkel vinden. Zowel de onderlinge afstand als het aantal planten per vierkante meter wordt vermeld. Gemakkelijk als u een deel van de tuin opnieuw wilt inrichten.
Als richtlijn zijn wij uitgegaan van een aanplant waarbij de planten na ongeveer 3 jaar zijn volgroeid. Wilt u eerder een 'volwassen' resultaat, dan kunt u de onderlinge afstand met 20% verkleinen of het aantal planten per vierkante meter met dat percentage verhogen. Er is uitgegaan van een gemiddelde grondsoort. Soms doen planten het op een bepaalde grondsoort extra goed of juist minder goed. Ook dat kunt u oplossen door meer of minder planten te nemen.

Bij de informatie over planten horen goede foto's. Jaarrond maken wij foto's die dan in de winter verwerkt worden. Zo zijn er de afgelopen maand weer duizenden foto's toegevoegd aan de webwinkel. Hopelijk kunt u op deze manier nog beter en meer inspiratie opdoen en uw keuze maken.
Tijdens het maken van foto's treffen we regelmatig insecten aan op de planten. Soms ontdekken we ze pas bij het verwerken van de foto's als ze uitvergroot worden. Bijvoorbeeld een lieveheersbeestje op een Helianthus. Enkele insectenfoto's staan hieronder. Klik er op voor een vergroting. Wilt u meer zien, klik dan hier.NEDERLANDSE NAMEN

In een eerdere nieuwsbrief schreven wij al dat de planten in de webwinkel ook zijn ingedeeld naar hun Nederlandse naam (zie de categorie aan de linkerkant in de webwinkel). De beschrijving die u bij de Nederlandse naam leest, is in de winter flink aangepast en is nu uitgebreider dan bij de indeling naar botanische naam. Bovendien worden er suggesties voor goede buurplanten gegeven: planten die qua groeiomstandigheden, kleur en vorm goed bij de beschreven groep passen. Deze buurplanten zijn voorzien van een link waardoor u ze direct kunt bekijken. Zo wordt het nog gemakkelijker om de juiste keus te maken voor uw tuin. Benieuwd? Klik dan hier om als voorbeeld de informatie bij Bossalie (Salvia nemorosa) te zien.


SOCIAL MEDIA

Eind vorig jaar zijn wij gestart met Facebook. We hebben toen een nieuwsbrief uit laten gaan met een oproep om ons te liken. Daar heeft u massaal gehoor aan gegeven. Hartelijk bedankt! Wij hopen dat het u bevalt en dat u de geplaatste berichten interessant vindt. Bent u er nog niet aan toegekomen onze Facebook-pagina te liken en te delen en wilt u dat alsnog doen, of wilt u er gewoon een kijkje nemen, dan is hier de link.
We hebben een begin gemaakt met YouTube. Er is een eigen kanaal geopend met een promotiefilmpje. Klik hier om het te zien en voel u vrij om daar een reactie achter te laten. In de toekomst willen wij instructiefilmpjes plaatsen over bijvoorbeeld het aanleggen van een border of de snoei van siergrassen. Zijn er onderwerpen waarvan u denkt dat die bijzonder geschikt zijn voor YouTube, laat het ons weten. Wij zijn er blij mee! 
LEUKE AANBIEDINGEN

Natuurlijk hebben wij ook weer interessante aanbiedingen. Het zijn stuk voor stuk planten die het goed doen in vrijwel elke tuin.

Speciaal wijzen wij u op Allium aflatunense 'Purple Sensation'. Dat is naar onze mening een van de mooiste sieruien. Door zijn formaat en kleur duidelijk aanwezig in de border zonder overdreven te zijn zoals sommige soorten sierui van het formaat voetbal. Op dit moment beginnen ze mooi uit te lopen op de kwekerij en zijn ze in een perfect stadium om te verhuizen naar uw tuin.
Exclusief voor lezers van deze nieuwsbrief geven wij een korting van 40% op deze sierui!
Omdat dit een exclusieve aanbieding is, staat deze plant niet in het overzicht met aanbiedingen op de webwinkel.
De aanbieding loopt t/m 22 maart a.s. en zolang de voorraad strekt!
Klik op een afbeelding om naar de plant in de webwinkel te gaan. De stukprijzen die u bij de planten ziet gelden bij een afname van enkele stuks. Koopt u meer planten van dezelfde soort, dan profiteert u van een flinke staffelkorting.

Allium aflatunense 'Purple Sensation'
Allium aflatunense 'Purple Sensation'
€3,20
Anthriscus sylvestris 'Ravenswing'
Anthriscus sylvestris 'Ravenswing'
€3,55
Asplenium scolopendrium
Asplenium scolopendrium
€3,20
Carex oshimensis 'Evergold'
Carex oshimensis 'Evergold'
€3,55
Dianthus deltoides 'Flashing Light'
Dianthus deltoides 'Flashing Light'
€2,70
Phlox 'Bavaria'
Phlox 'Bavaria'
€3,40
Saxifraga 'Saxony Red'
Saxifraga 'Saxony Red'
€3,25
Armeria maritima 'Alba'
Armeria maritima 'Alba'
€2,90

TOT SLOT

Wilt u reageren op deze nieuwsbrief of heeft u andere vragen, opmerkingen of suggesties, geef het aan ons door en we zullen zeker reageren. U bereikt ons per e-mail (klik hier) of per telefoon: 06-15532854  /  0523-251953.
De volgende nieuwsbrief kunt u later in het voorjaar verwachten.
Wilt u zich afmelden voor onze nieuwsbrieven, dan vindt u onderaan een link.

Wij wensen u een fijn voorjaar en veel tuinplezier toe!

Vriendelijke groet,

Harry Boven
KwaliteitsPlanten.nl

Webwinkel
     -     Facebook

 
Alle bedragen zijn inclusief btw