nieuwsbrief kop


September 2015


Geachte lezer,

Fijn dat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrieven van KwalilteitsPlanten.nl.
Hierbij ontvangt u de (na)zomer-nieuwsbrief van 2015. Wij hopen dat u deze met plezier leest.


ZOMER

Zomer, vakantieperiode.......  
Misschien bent u heel ver weg geweest, of minder ver weg, of helemaal (nog) niet weg geweest.
Waar u ook bent geweest, en wat u ook heeft ondernomen, ik hoop dat u heeft kunnen genieten van de zomer en dat u weer uitgerust aan het 'gewone' dagelijkse leven kunt beginnen. Gelukkig kunt u altijd ontspanning vinden als u in de tuin of op het balkon omringd wordt door mooie planten.
Heeft u tijdens uw vakantie leuke vaste planten gezien die u mist in de webwinkel? Graag vernemen wij dat van u.
Uw inbreng wordt zeker meegenomen bij het bepalen van het assortiment. Wie weet, staat de door u aangedragen plant over enkele maanden in de webwinkel.


ASSORTIMENT

Er is op de kwekerij de laatste maanden met man en macht gewerkt aan het opkweken van jonge planten.
Met resultaat, want het assortiment groeit door! Vorig jaar rond deze tijd waren er ongeveer 2100 soorten leverbaar, nu staat de teller op ruim 2800 soorten. Ons streven blijft om een breed scala aan vaste planten aan te bieden.
Benieuwd naar de recent toegevoegde soorten? Klikt u hier maar eens. Veel soorten die zijn toegevoegd zijn nog maar sinds kort op de Nederlandse markt verkrijgbaar, en ook nieuw voor ons. Daarom hebben wij van diverse soorten helaas nog geen foto. Daar wordt uiteraard hard aan gewerkt.

Het verkrijgen van goede foto's kost veel tijd. Heeft u foto's die gebruikt kunnen worden in de webwinkel, dan zijn die meer dan welkom. Uiteraard kan uw naam bij de foto vermeld worden. Ook als u specifieke ervaringen heeft met bepaalde planten, dan vernemen wij dat graag zodat ook andere plantenliefhebbers daarvan kunnen profiteren.


WANNEER UITPLANTEN

Kort gezegd kunt u bijna het hele jaar vaste planten in de tuin zetten, omdat ze in potjes opgekweekt worden. Daardoor beschadigen er nauwelijks worteltjes bij het uitplanten, en groeien de planten gewoon verder in uw tuin.
We weten niet of we nog een droge periode met zomerse temperaturen krijgen, maar ook dan kunt u prima vaste planten in de tuin zetten. Informatie over het uitplanten bij zomers weer leest u hier.
Over het algemeen is de nazomer een uitstekende tijd om planten in de tuin te zetten. De grond is nog warm en de planten kunnen al hun energie steken in het laten groeien van hun wortels.

Er zijn enkele groepen planten die u beter niet meer na eind september kunt uitplanten. Ze vormen wat langzamer wortels, en slaan soms niet goed aan als ze te kort voor de winter in de tuin geplant worden.
Een voorbeeld daarvan is de Herfstanemoon (de Anemone hupehensis en Anemone hybrida soorten). Wilt u nog van de fraaie roze of witte bloemen genieten, bestel ze dan nu. U vindt ze door hier te klikken. Herfstanemonen zijn oersterke planten, en eenmaal aangeslagen gaan ze jarenlang mee. De eerste winter iets afdekken voorkomt dat ze bij hele strenge vorst kapot vriezen. Het afdekken kan laat in de herfst met bijv. wat blad of stro. De volgende winters hoeft u dat niet weer te doen.


LEUKE AANBIEDINGEN

Natuurlijk hebben wij ook weer interessante aanbiedingen in de webwinkel. Het zijn stuk voor stuk sterke winterharde planten die het goed doen in vrijwel elke tuin.

 
Klik op een afbeelding om naar de plant in de webwinkel te gaan.
De stukprijzen die u hieronder ziet gelden voor 1 t/m 3 stuks.
Koopt u meer planten van dezelfde soort, dan kan de korting oplopen tot wel 30%!


Achillea millefolium 'Petra'
Achillea millefolium 'Petra'
€3,40
Brunnera macrophylla 'Jack Frost'
Brunnera macrophylla 'Jack Frost'
€4,75
Heuchera micrantha 'Melting Fire'
Heuchera micrantha 'Melting Fire'
€3,50
Imperata cylindrica 'Red Baron'
Imperata cylindrica 'Red Baron'
€3,20
Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue'
Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue'
€3,00
Rudbeckia fulgida 'Goldsturm'
Rudbeckia fulgida 'Goldsturm'
€2,90
Vinca minor 'Alba'
Vinca minor 'Alba'
€3,20

SOCIAL MEDIA

Bent u een regelmatige gebruiker van Facebook? Goed nieuws, want binnenkort zijn wij ook te vinden op Facebook! Zodra de pagina klaar is, plaatsen wij het Facebook-logo op de webwinkel.
Daar vindt u al wel een logo voor onze Google-plus pagina. Bezoek die pagina eens, en neem dan ook een kijkje bij de Community ‘Vaste Planten - Tuinplanten’. Als u dat leuk vindt, kunt u daar tuinervaringen wisselen met andere liefhebbers.
Wij hebben van veel tuinplanten mooie foto’s. Die willen wij gaan delen op Pinterest. Zoals het er nu naar uit ziet, kunt u ons daar binnenkort ook aantreffen.TOT SLOT

De webwinkel maakt een forse groei door. Dat is alleen mogelijk dankzij u. Hartelijk bedankt dat u bij ons bestelt!
We merken ook dat veel klanten terugkomen als ze eenmaal bekend zijn met ons. Dat waarderen wij bijzonder.
Ook de vele fijne e-mails die wij van u krijgen stimuleren ons enorm.
Goed klantencontact vinden wij erg belangrijk. Heeft u opmerkingen of suggesties, positief of negatief, geef het aan ons door en we zullen zeker reageren.


De volgende nieuwsbrief kunt u in het voorjaar van 2016 verwachten.
Wilt u reageren op deze nieuwsbrief, of heeft u andere vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.
Per e-mail, klik dan hier, of per telefoon: 06-15532854  of  0523-251953.
Wilt u zich afmelden voor onze nieuwsbrieven, dan vindt u daarvoor helemaal onderaan een link.

Wij wensen u een fijne nazomer en veel tuinplezier!

Vriendelijke groet,

Harry Boven

www.kwaliteitsplanten.nl


 
Alle bedragen zijn inclusief btw