Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Welkom , login of registreer
   
Header
Alstroemeria 'Majestic Tierce'
Alstroemeria 'Majestic Tierce'
Incalelie, Peruviaanse lelie | Warmroze | Juni - September | ± 60 cm | Zon, Halfschaduw | Normaal | Pot 9 cm
€ 4,65
De prijs per product hangt af van het aantal producten. Klik op 'Staffelprijzen' iets verder naar onderen.

Informatie verzendkosten

Alle prijzen zijn incl. BTW en per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Alstroemeria 'Majestic Tierce' - Incalelie

Botanische naam  : Alstroemeria 'Majestic Tierce' 
Nederlandse naam : Incalelie, Peruviaanse lelie 

Kleur            : Warmroze 
Bloeiperiode     : Juni - September 
Hoogte volgroeid : ± 60 cm 
Lichtbehoefte    : Zon, Halfschaduw 
Vochtbehoefte    : Normaal 
Winterhardheid   : Tot -12°C  (Zone 8) 
Afstand / Aantal : ± 35 cm / ± 8 per m² 
Bijzonderheden   :

Potmaat          : Vierkant 9 cm, inhoud 0,5 liter 
Levertijd        : 3 - 8 werkdagen 
Opmerkingen      : Alstroemeria’s zijn op de kwekerij moeilijk mooi te houden. De planten staan dicht op elkaar in kistjes, waardoor er kans op schimmel bestaat. Ze worden daarom aan de droge kant gehouden zodat de schimmel minder kans krijgt. Doordat ze dicht op elkaar staan, krijgen ze te weinig licht en groeien ze door elkaar heen. De onderste bladeren worden dan geel of vallen af. Ook de stengels zijn dan vaak zwak en vallen soms om. Om de planten compact te houden worden ze regelmatig teruggesnoeid, maar dat kan vanwege de drukte wel eens achterwege blijven.
Houdt u er daarom rekening mee dat de Alstroemeria’s die u krijgt, er soms minder florissant uitzien. Reclamaties en klachten die met het bovenstaande te maken hebben moeten wij dan ook afwijzen. Gelukkig groeien Alstroemeria’s snel en zullen ze zich goed herstellen. Geef de planten even de tijd en ze zullen u belonen met een rijke bloei!

Algemene informatie over Incalelie, Peruviaanse lelie (Alstroemeria):
Incalelies zijn knol- en wortelstokvormende vaste planten. De kleurige bloemen staan aan iele stengels en zijn vaak mooi gestreept en gespikkeld. Incalelie is goed als snijbloem te gebruiken. Het zijn planten voor een goed doorlatende, liefst iets zure grond. De oranje- en geelbloeiende Incalelies zijn redelijk winterhard, al is afdekken in koude winters aan te bevelen. De soorten met veel wit, roze en rood in de bloemen of met bont blad zijn maar matig winterhard. Als Incalelie dreigt om te vallen in de tuin, plaats er dan wat rijshout bij. Goede buurplanten zijn bijv. Bossalie (Salvia), Purperklokje (Heuchera, Heucherella) en Pijpenstrootje (Molinia).

Incalelie - Alstroemeria 'Majestic Tierce'

 

© KwaliteitsPlanten.nl | Verrassend assortiment tuinplanten. Duizenden soorten vaste planten rechtstreeks van de kwekerij!